N.Z. | 4. 4. 2022, 11:40

“Putin je znorel, ker ga niso pričakali s cvetjem!” Ruski oligarh za CNN

profimedia

Iz Rusije izgnani oligarh je za CNN povedal, da se je Putinu ‘zmešalo’, ko je videl, da ga državljani Ukrajine niso pričakali ‘z rožami’, ko je napadel njihovo državo.

“Na začetku je hotel zamenjati oblast v Kijevu, tja nastaviti svojo marioneto in prav zares je pričakoval, da bo dočakan s cvetjem, ki bi ga na ulice metal ukrajinski narod,” je Mihail Hodorovski, nekdanji izvršni direktor ruskega naftnega giganta Yukos, v nedeljo povedal za CNN.

Hodorkovski je bil nekoč najbogatejši človek v Rusiji. Do takrat, ko so ga leta 2013 izpustili iz zapora, je bil odkrito kritičen do Vladimirja Putina. Med drugim je pojasnil, da je bilo njegovo zaprtje politično motivirano.

Putina najbolj od vsega JEZI odpor!

“Dejstvo, da ga ljudje v Harkovu niso pričakali s cvetjem, ga je strašno razjezilo. Resnično mislim, da ga je to pahnilo v norost. Takrat je pričel bombardirati Harkov in Kijev,” je rekel Hodorovski in dodal, da ukrajinski odpor Putina strašno jezi.

profimedia

“Putin ima zdaj samo še tri odprte opcije iz te krize: nadaljevati mora pritisk na Ukrajino, uporabi lahko orožje za masovno uničevanje in tako prisiliti Ukrajince v umik, ali pa se ‘zares’ začeti pogajati.”

Hodorovski je pred mesecem dni za CNN napovedal tudi, da vojna v Ukrajini pomeni Putinov padec: “Prepričan sem, da Putinu ni ostalo več veliko časa. Morda leto dni, morda tri.”

Preberite tudi: »Ko Putin grozi, ima razpet suknjič, dlani pa obrnjene navzdol!«

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ