N.Z. | 15. 3. 2022, 11:21

"Putin se ne bo ubil. Samo izginil bo," trdi hrvaški psihiater dr. Hrvoje Handl

profimedia

Hrvaški psihoanalitik dr. Hrvoje Handl, sicer strokovnjak za antisocialno in narcistično osebnostno motnjo (ki radi hodita z roko v roki), je za spletni portal 24sata.hr povedal, da je Vladimir Putin predvsem narcis, narcisi pa sebe nikoli ne bodo poškodovali.

Med drugim je bil za 24sata.hr takole jasen:

"Vladimir Putin je predvsem narcis, verjetno pa se nagiba k neki težji obliki narcistične osebnostne motnje. Zato ne gre pričakovati, da bi si, v kolikor bo ugotovil, da vojno izgublja, sodil sam, tako kot si je sodil Hitler. Veliko verjetneje je, da bo enostavno izginil."

Dr. Handl je s strani medijev tudi sicer pogosto izprašan na račun osebnostnih motenj.

Pred leti je za hrvaški spletni portal gloria.hr takole opisal, kako je mogoče prepoznati pravega psihopata:

"On nima empatije, nima vesti, deluje zgolj za lastne interese in se druži samo z ljudmi, od katerih ima korist. Tudi s partnerko, če jo ima, ga povezujejo lastni interesi in ne ljubezen. To je pravi psihopat. Njemu čustva drugih ljudi niso pomembna. Je pa takih, čisto pravih psihopatov, na srečo zelo malo."

Ker so vsi psihopati tudi narcisi (medtem ko vsi narcisi niso nujno tudi psihopati), je še dodal: "Gre tudi za narcistično osebnostno motnjo, zaradi katere so ti posamezniki zelo nevarni. Pogosto jih najdemo na visokih pozicijah v družbi, pogosto so zelo uspešni in znajo zaslužiti veliko denarja."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bez Brige s Dijanom (@bezbrigesdijanom)

Preberite tudi:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.