20. 1. 2008, 16:27 | Vir: Playboy

Raj za milijonarje, pravljica za vse ostale

Če so Mariah Carrey, Ronaldo in člani skupine U2 med tistimi gosti, katerih imena je bil menedžer Elounda Bay Palace Resorta na Kreti po vztrajnem novinarskem vrtanju le pripravljen razkriti, si lahko predstavljate, kakšna je tukajšnja klientela. »Ne zamerite, toda tistih najbolj znanih vam resnično ne smem izdati.« Na kratko: tu letujejo le najbogatejši.

Največkrat niti sami prebivalci tega hotela oziroma vrhunskega počitniškega naselja ne vedo, kdo prebiva v sosednjem apartmaju. Vse stanovanjske enote so zgrajene tako, da zagotavljajo popolno zasebnost in imajo hkrati seveda čudovit razgled na odprto morje.

Vsak apartma je opremljen z bazenom, razkošno marmornato kopalnico, džakuzijem in vso drugo opremo za razvajanje petičnih gostov. V nam dodeljenem apartmaju smo imeli na 190 kvadratnih metrih na voljo veliko kuhinjo, dnevni prostor, dve spalnici, dve kopalnici, predsobo in garderobo ter veliko telovadnico,

fitnesom in pisarno – vse to odeto v žlahten ladijski tik, lakiran do visokega sijaja. Gost tako dobi občutek, da je na razkošni barki.

Zunaj se je na 300 kvadratov veliki terasi bohotil ogrevan bazen, iz katerega se voda povsem na robu terase preliva čez rob, tako da bi človek kar zaplaval v modro grško morje, ki se z bazenom magično zliva v eno. Les za klopi in stole ter tla ob bazenu je iz Južne Amerike. Gre za edinstven les, ki se ponoči iskri, kar da večernemu posedanju ob bazenu prav poseben čar.

In cene? »Apartmaji, kot je ta, sodijo v zgornji razred naše ponudbe, v Exclusive club. Cena, glede na to, kaj imate na voljo, je dokaj zmerna, 7500 evrov na noč (1.800.000 tolarjev). Cenejši so tisti iz Elite ali Silver cluba, imamo pa tudi večje, boljše in seveda dražje, za 21 tisoč evrov (5.000.000 tolarjev). Ker pa smo s tem šele na tretjem mestu po razkošnosti in ceni apartmajev med vsemi hotelirji na svetu, smo že začeli graditi kraljevski apartma, katerega cena bo 35 tisoč evrov (8.400.000 tolarjev) za noč. Da bi bil prazen, se ne bojimo.

Petičnih gostov je tukaj vedno dovolj,« nam je zaupala direktorica marketinga, ki je prav zaradi našega obiska priletela na Kreto iz matične pisarne podjetja Helios v Atenah. Ob cenah sem se seveda prijel za glavo in začel po tihem računati, koliko stane teden dopusta, pa me je gospa prehitela: »Nič posebnega ni, da naši gostje v štirinajstih dneh ali treh tednih pri nas zapravijo tudi milijon evrov, pa se pri tem sploh ne premaknejo z območja hotelskega kompleksa. Najboljši in najbogatejši gostje pa niso arabski šejki, temveč novopečeni ruski bogataši. Za večerjo so sposobni zapraviti tudi več deset tisoč evrov samo za izbrana vina.«

A niso vsi kot ruski gostje. Nekateri pridejo sem dejansko z željo po počitku. In ga seveda tudi dobijo. Lahko si sposodijo luksuzno hotelsko jadrnico in objadrajo grške otoke s skiperjem ali brez njega ali pa najamejo hotelsko motorno jahto in se podajo na enako pot. Poleg tega so jim na voljo skoraj neomejene možnosti za zabavo in razvedrilo na vodi. Zvečer se gostje lahko zabavajo v enem od mnogih barov v hotelu ali na prostem oziroma lahko dobro jedo v eni od številnih specializiranih restavracij. Mi smo se odločili za najbolj opazno, postavljeno na lesen podest nad morjem. Ponoči celoten zaliv pod vodo razsvetljujejo reflektorji, tako med obedovanjem ob številnih ribah in drugih morskih prebivalcih res izborno uživate.

»Imamo najboljše svetovne kuharje in vrhunsko kulinarično ponudbo,« mi je med razdiranjem jastogovih klešč pripovedoval gostitelj, »in naš hotel ne slovi po opremljenosti apartmajev, temveč po kakovosti uslug. Največ damo na gostovo dobro počutje. Ustrežemo mu v vsem. Poskrbimo za prevoz s helikopterjem ali limuzino do letališča ali kam drugam. Vsak gost v Exclusive clubu si lahko zaželi svojega stalnega butlerja. Te za nas izobražuje Ivor Spencer, vodja butlerjev na angleškem kraljevem dvoru. Naš moto je: gost lahko v kateremkoli trenutku dobi vse, kar si zaželi, če je to le legalno. In kar je najpomembnejše, slavnim in petičnim gostom lahko zagotovimo tako želeno zasebnost.«

www.helioshotels.gr

www.eloundabay.gr

TEKST: Gaber Keržišnik

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.