P.M. | 3. 2. 2024, 18:08

Milijonsko mesto, ki je "v vojni" z rakunom, ostalo brez elektrike in vode

Profimedia

Te simpatične živali so znane po svoji predrznosti in razigranosti.

Rakunu, ki je "deloval sam", je prejšnji teden v Torontu uspelo prekiniti elektriko skoraj 7000 prebivalcem mestnega jedra, je poročal Guardian. Hydro One, podjetje za oskrbo z električno energijo v drugi največji kanadski provinci Ontario, je sporočilo, da je rakun v četrtek zvečer "stopil v stik z opremo" na postaji v središču mesta, del Toronta pa pahnil v temo.  

Profimedia

Zaradi izpada elektrike — ta se je začel ob približno 19.40 uri, v celoti pa je bil odpravljen tri ure pozneje — je do začasnih motenj prišlo tudi na ključni progi podzemne železnice, nekateri prebivalci so ostali brez vode. Gasilci največjega kanadskega mesta so sporočili, da so bili številni ljudje ujeti v dvigalih, rešili pa so jih lahko šele po nekaj urah.

Profimedia

Usoda kosmatega krivca zaenkrat ostaja neznana. Pri komunalnem podjetju so v izjavi za javnost povedali, da situacijo jemljejo "zelo resno" ter da bodo uporabili vse možne ukepe, ki bi lahko v prihodnosti preprečili takšne incidente. Dodali so, da rakuna pozimi pogosto privlači toplota, ki izvira iz elektrarn. In čeprav so mestne oblasti že pred časom napovedale boj proti malemu sesalcu, je ta postal nekakšna maskota Toronta, ki vsake toliko časa udari.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol