4. 4. 2024, 11:41 | Promocijska objava

Raziščite zadrsko regijo: 5-dnevna pustolovščina!

Fabio Šimićev

Odkrijte osupljivo lepoto zadrske regije na Hrvaškem, ki jo najdete ob očarljivi jadranski obali.

Tu se lahko zahtevni popotniki poglobijo v raznolike pokrajine, doživijo bogate kulturne izkušnje, se vključijo v razburljive aktivnosti na prostem, uživajo v okusni gastronomiji in sprostijo na mikavnih plažah. Dovolite nam, da vas popeljemo po nepozabnem 5-dnevnem načrtu potovanja na tej idilični destinaciji

Dan 1: Naravne lepote

Potovanje začnite z zazrtjem v eno izmed osupljivih naravnih lepot zadrske regije. Raziskujte očarljivo pogorje Velebit, sprehodite se po dih jemajočih kanjonih Nacionalnega parka Paklenica in odkrijte nedotaknjene otoke, ki vsak ponuja vpogled v lokalno življenje ter edinstveno floro in favno. Prepustite se čaru naravnega parka Telašćica na otoku Dugi Otok, kjer vas čakajo dramatične pečine in morski čudeži. Odkrijte otok, ki spominja na lunino pokrajino, ali obiščite naravni park Vransko jezero, naravni dragulj, ki očara z biotsko raznovrstnostjo. Navdušite se nad njegovo mirno lepoto in raznolikim ekosistemom, domom več kot 260 vrst ptic in različnih drugih živalskih vrst.

Level52

Dan 2: Dogodivščine na prostem

Za ljubitelje adrenalina zadrska regija ponuja vrsto zunanjih aktivnosti. Pogumno se spoprimite z brzicami reke Zrmanje na razburljivi rafting avanturi ali veslajte ob slikoviti lepoti pokrajine. Kolesarite med oljčnimi nasadi in očarljivimi vasmi na otokih Ugljan in Pašman ali se potopite v kristalno čiste vode za nepozabno izkušnjo snorklanja. Raziskujte dobro vzdrževane pešpoti in kolesarske steze okoli Vranskega jezera, ki ponujajo panoramski razgled na jezero in okoliške pokrajine. Poleg pohodništva in plezanja v Paklenici in Velebitu lahko raziščete njihove globine namesto višin. Ne zamudite priložnosti za raziskovanje obsežnega jamskega sistema regije, vključno s slavnimi Cerovaškimi jamami.

Jacqueline Izidora Cirjak

Dan 3: Uživanje na plaži

Preživite dan sproščanja na osupljivih plažah regije. Ne glede na to, ali vam je ljubša mirna plaža Saharun na Dugem otoku ali živahno vzdušje plaž blizu Zadra, tu boste našli obalo, ki ustreza vašemu okusu. Družine bodo navdušene nad otrokom prijaznimi plažami v Privlaki ali Pakoštanu, ki ponujajo raznovrstne vodne športe in dejavnosti. Po kopanju, potapljanju in snorklanju se na plažah zadrske regije ponuja množica nadomestnih dejavnosti za uživanje: od supanja in kajtanja do jadranja na deski, wakeboardinga in sproščujočega kanujevanja - obljubljajo, da vas bodo popolnoma navdušile. Vsaka plaža v zadrski regiji je obetavna, saj vsaka ponuja priložnost za doživetje in ujemanje najlepše, zlate ure dneva - sončnega zahoda!

Ivo Pervan

Dan 4: Gastronomske dobrote

Uživajte v okusih zadrske regije, ko raziskujete njeno živahno kulinariko. Razvajajte se s svežimi morskimi jedmi, kot sta črna sipina rižota in dalmatinska pašticada, ter okusnimi specialitetami iz jagnjetine - vsaka mojstrovina je izdelana iz lokalnih sestavin. Obiščite živahni zeleni trg v Zadru, da poskusite sveže sadje in tekoče zlato - olivno olje, fige, sire in vino. Poleg restavracij, ki ponujajo lokalna vina, jih lahko okusite tudi v vinarijah in degustacijskih hišah po vsej regiji. Če obroku manjka soli, se brez skrbi odpravite na soline na Pagu ali v soline v Ninu, ki obstajajo že od časov rimskih cesarjev. Na Pagu poleg soli in jagnjetine osrednje mesto na vsaki mizi zavzame edinstveno aromatiziran paški sir.

TB Zadar Region

Dan 5: Kulturno raziskovanje

Zaključite svoje potovanje z obiskom edinstvenih UNESCO mestnih obzidij v Zadru in uživajte v mestu iz druge perspektive. Odkrijte zapleteno umetnost paške čipke in se prepustite slastnemu užitku baškotina, ekskluzivnih zakladov, ki jih najdete le na tem zgodovinskem otoku. Doživite bistvo regijske kulture ne le skozi mesta, cerkve in spomenike, temveč tudi z vključitvijo v ritem lokalnega življenja. Ali se sprehajate po idiličnih vasicah ali prečkate očarljive otoke, objemite avtentični čar regije in pustite, da vas njen duh objame. Zaupajte nam, vredno je.

TB Zadar Region

Opravite izziv!

Zadrska regija ponuja popolno mešanico narave, kulture, pustolovščine, gastronomije in sprostitve. Ali iščete vznemirjenje, kulinarične dobrote ali mirni umik, zadrska regija ima za vsakogar nekaj. Izkoristite vse to obilje v le petih dneh.

promocijska fotografija