20. 4. 2022, 13:14 | Vir: STA

Iz Slovenije v več ukrajinskih mest odposlali hrano in vodo

Profimedia

Od začetka ruske invazije je v državi vse težje najti osnovne življenjske potrebščine, na pomoč prihaja vse več organizacij. Rdeči križ Slovenije je v Ukrajino poslal že sedmi tovornjak pomoči. Koliko ton hrane so z naše strani prejeli na ogroženih območjih?

Konvoj šestih tovornjakov v spremstvu Rdečega križa Slovenije je konec preteklega tedna dostavil humanitarno pomoč za prizadete prebivalce Ukrajine. Pomoč so dostavili v logistični center Rdečega križa Ukrajine v Užgorodu na zahodu Ukrajine, od tod so jo še isti dan razdelili prebivalcem Ukrajine, so sporočili z Rdečega križa. V preteklih tednih so v Ukrajino dostavili 25 tisoč litrov vode in sokov, so še sporočili.

25 tisoč litrov vode in 55 ton hrane

Dostavili so skoraj 25 tisoč litrov vode in 55 ton hrane. Ta je vključevala konzerve golaža in tune, testenine, prepečenec, piškote in žitno-sadne ploščice, več kot 29.000 sadnih kašic za otroke ter mlečno formulo za 40.000 obrokov za dojenčke. Pomoč so dostavili v sodelovanju s humanitarno organizacijo CARE Nemčija, s čimer so omogočili več kot 112.000 obrokov za odrasle, so zapisali v sporočilu za javnost.

Hrano in vodo so še isti dan odposlali v mesta Harkov, Sumi, Kijev, Črnovice in druga mesta na vzhodu Ukrajine, kjer jo bodo prostovoljci in zaposleni Rdečega križa Ukrajine razdelili prizadetemu prebivalstvu, zlasti tistim, ki so morali zapustiti svoje domove in so razseljeni po nastanitvenih centrih in začasnih zatočiščih v Ukrajini.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ