N.Z. | 24. 4. 2020, 15:09

Reakcija znanstvenika na Trumpovo idejo o dezinfekcijskem sredstvu kot zdravilu

profimedia
Reakcija znanstvenika na Trumpovo idejo o dezinfekcijskem sredstvu kot zdravilu (foto: profimedia)

Na nedavni novinarski konferenci se je Donaldu Trumpu ob bok pridružil vodja oddelka za znanost in tehnologijo pri ameriškem ministrstvu za domovinsko varnost William Bryan.

Potem ko je Bryan zbranim razložil, da novi koronavirus po aktualnih raziskavah ne živi dolgo v vročem in vlažnem podnebju, da hitro umre na sončni svetlobi in da ga alkohol ter sredstvo za dezinfekcijo uniči že v slabi minuti, je Donald Trump pričel na glas ugibati, ali ne bi torej teh spoznanj uporabili tudi pri zdravljenju okuženih in obolelih.

Takole je razmišljal ...

"Kot veste, gre koronavirus v pljuča in naredi veliko škodo. Bilo bi zanimivo preveriti, ali je mogoče to svetlobo, ki je kot slišim zelo močna, vnesti nekako v telo, skozi kožo. Sliši se zanimivo. In ko vidim, da pomaga dezinfekcijsko sredstvo že v eni minuti, razmišljam, ali si ne bi tudi s tem kako pomagali. Da bi vbrizgali dezinfekcijsko sredstvo v bolnika z injekcijo. Ker kot vidite, virus pride v pljuča. V pljučih ga je ogromno. Zato bi bilo zanimivo preveriti.«

Bodimo na tem mestu kar takoj povsem jasni:

  • injiciranje belila ali drugega dezinfekcijskega sredstva v telo človeka ni in ne more biti dobra ideja. Še več! Nekaj takšnega bi bilo smrtno nevarno.

Ker verjamemo, da je našim bralcem to povsem jasno, jih vabimo le še posnetku znanstvenika, ki je na Trumpovo umovanje reagiral z veliko šoka in nejever.

Posnetek je seveda že postal viralen.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.