12. 12. 2021, 16:32 | Vir: STA

Reševalci planinca, ki ju je zasul plaz na Tolstem vrhu, prepeljali na varno

profimedia

Zgodaj popoldne je na Tolstem vrhu v Mestni občini Kranj snežni plaz zasul dva planinca. Posredovali so reševalci gorskih reševalnih služb Tržič in Kranj, ki so s pomočjo helikopterja Slovenske vojske in dežurne ekipe gorskih reševalcev na Brniku oba rešili iz plazu in ju prepeljali v dolino.

Planinca se v nesreči nista poškodovala, je razvidno iz objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Nekaj pozneje so morali pomočjo vojaškega helikopterja posredovati tudi kranjskogorski gorski reševalci, ki so na Vitrancu v občini Kranjska Gora na pomoč priskočili poškodovanemu turnemu smučarju. Najprej so mu nudili medicinsko pomoč, nato so ga s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Za reševanje v gorah je bil zgodaj popoldne angažiran tudi policijski helikopter LPE. Gorska reševalna služba Bohinj je namreč z njegovo pomočjo reševala planinko na planini Zajamniki, ki je nenadoma padla v nezavest. Odpeljali so jo v jeseniško bolnišnico.

Gorski reševalci iz leta v leto posredujejo pogosteje. Do 7. decembra 2021 so izpeljali 602 reševalni akciji, od tega 29 s smrtnim izidom. Lani so v 485 akcijah zabeležili 33 žrtev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.