12. 3. 2020, 10:02 | Promocijska objava

Načrtujete prenovo kopalnice? Preberite si 3 nasvete, ki jih predlagajo strokovnjaki

promocijski material
Načrtujete prenovo kopalnice? Preberite si 3 nasvete, ki jih predlagajo strokovnjaki (foto: promocijski material)

Prenova domače kopalnice za mnoge predstavlja kompromis med prostorom, ki jim je na voljo, uporabnostjo kopalniške opreme in elegantnim videzom sanitarne keramike. Do prenove toaletnih prostorov pa je potrebno pristopiti premišljeno, saj omenjeno lahko pomeni tudi zamenjavo inštalacijske opreme, ki je sicer našim očem skrita in se nahaja za stenami kopalnic.

Vodilni inovator in ustvarjalec trendov na področju sanitarne tehnike Geberit v svojem naboru izdelkov ponuja celostne rešitve tudi za ali arhitekturno malce neugodnejše toaletne prostore. Za vse Geberitove serije sanitarne keramike, kopalniškega pohištva in ostale opreme je značilna funkcionalnost, povezuje pa jih tudi dovršeno oblikovanje. Vse to omogoča neskončne možnosti kombinacij kar zelo cenijo tudi oblikovalci in arhitekti, saj imajo tako veliko svobode ter možnosti prilagajanja prostorom vseh velikosti in oblik.

Janja Merše, arhitektka ter vodja projektov in tehnična svetovalka podjetja Geberit, opozarja še, da »je pri zasnovi kopalnic pomembno pomisliti tudi na razporeditev, vrsto in jakost svetlobnih teles, na razporeditev vseh elementov zaradi čim višjega nivoja funkcionalnosti. Pri prenovah je pomembno tudi upoštevanje obstoječih inštalacij in debeline talnih slojev v katerih se vodijo inštalacijske cevi. Seveda se pred načrtovanjem ni odveč pozanimati pri strokovnjakih o novitetah s tega področja, ker razvoj tudi tu ne miruje.«

promocijski material

Optimizacija majhnega prostora

Dober premislek glede optimizacije majhnega prostora nam lahko prihrani marsikatero težavo pri kasnejši uporabi kopalnice. Tudi pri najmanj ugodnih tlorisih je mogoče doseči visoko funkcionalnost prostora in estetski videz. Izdelki ki lahko temu pripomorejo so na primer: kotni umivalniki in kotni podometni splakovalniki, WC-školjke krajših dimenzij, tuš WC-ji, ki v enem združujejo WC in bide ne nazadnje pa tudi pester nabor umivalnikov različnih dimenzij s pripadajočimi omaricami.

NASVET: Opazujte, kako vi in vaši družinski člani uporabljate kopalnico ter si opazovanje zapišite. Kakšna višina umivalnika je primerna, da ga lahko uporabljajo vsi? Ali se lahko kopalnična vrata odprejo in zaprejo brez, da bi se jim morali umikati? Je brisača na dosegu roke, ko izstopite iz tuš kabine? Potrebujete kopalno kad ali je dovolj prha? Kako je urejeno prezračevanje? Vas motijo neprijetne vonjave, ki so posledica uporabe stranišča? Ob načrtovanju kopalnice ne pozabite upoštevati tudi vseh teh opazovanj, ki vam bodo pomagala do funkcionalnega wellness kotička za vso družino.

Izberite fleksibilno kopalniško pohištvo, ki se prilagaja vašim potrebam

Pri izbiri kopalniškega pohištva se ne samo na material ali barvo pohištva, ampak bodite pozorni tudi na njegovo notranjost. Pohištvu dodano vrednost namreč dajejo številne domiselne funkcije, ki omogočajo svobodo pri oblikovanju – rešitve za shranjevanje ponujajo predelki v izvlečnih predalih in odložišča na notranjih straneh vrat omaric. Modularno pohištvo vam bo pri opremljanju zagotavljalo fleksibilnost, obenem pa se bo funkcionalnost elementov prilagajala vašim potrebam. Nabor Geberitovega kopalniškega pohištva raznovrstnih oblik obsega vse od klasičnih rešitev do ekstravagantnih inovacij, ki so zasnovane, da brezkompromisno uresničijo tudi vašo najbolj nenavadno arhitekturno vizijo.

promocijski material

NASVET: V manjših kopalnicah prostor funkcionalno izkoristimo z visokimi omaricami z ogledalom, regali in omaricami pod umivalniki. Ozke kopalnice najbolj optimalno opremimo s kotnimi umivalniki in z omaricami z nizkimi vgradnimi globinami, ki nudijo veliko uporabnega prostora za shranjevanje. Z izbiro omaric pod umivalniki, visokih omaric, omar z ogledali in inovativnimi rešitvami za police so kopalniška keramika in pohištvo Geberit izvrstna rešitev za vsako kopalnico, saj nudijo brezmejne možnosti arhitekturnih rešitev.

Ambient poln stila in lepote tudi za majhne kopalnice

Sanitarna keramika je del vsake kopalnice in jo lahko spremeni v interier, poln stila ter lepote. Čiste, minimalistične linije teh elementov in široka izbira modularnega pohištva omogočajo napredno načrtovanje prostorov in nudijo neomejene možnosti opremljanja tako kopalnic za osebno rabo kot kopalnic za goste.

NASVET: Posebno pozornost med kopalniško keramiko si zasluži umivalnik, ki je lahko sam kot kos umetnine in določa videz celotne kopalnice. Umivalnik je najpogosteje uporabljen element in s tem tudi središče kopalnice, zato izbira prave oblike, velikosti in načina vgradnje določajo njen celoten izgled. Geberitovi umivalniki Variform so na voljo v štirih geometrijskih oblikah kroga, elipse, ovala in pravokotnika ter jih je možno vgraditi na vse načine – pod, v ali pa na pult. Pri slednjem načinu izstopa čudovita keramika umivalnika, ki ga lahko kombiniramo s številnimi različnimi materiali pultov. Podpultni umivalnik pa na pultu dopušča več prostora za kozmetiko. Umivalniki so izdelani iz vrhunske keramike, ki je odporna proti površinskim poškodbam, ne poka ter se preprosto čisti.

Privoščite si svobodo pri oblikovanju svoje kopalnice brez sklepanja kompromisov, ko pride do funkcionalnosti. Prijeten kopalniški ambient po vaši meri vam bo na obraz narisal nasmeh in na svojo kopalnico boste lahko resnično ponosni.

Več informacij na www.geberit.si.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.