6. 2. 2008, 13:35 | Vir: Playboy

Rezervni deli

PR

Včasih zažge, če samo vržete ključ s primernim obeskom na mizo. Ko skušate recimo v Globalu pritegniti pozornost polovico mlajšega dekleta. Ali okolici pokazati svoj način razmišljanja. Ali zaokrožiti svoj življenjski stil.

V vsakem primeru – pa tudi v katerem od nenaštetih – si nekaj iz butika »svoje« avtomobilske znamke morate privoščiti. Predstavljajte si, da končno lahko rečete magične besede: »Moj ferrari.« In se pri tem sploh ne zlažete …

Malce bo treba pohiteti, saj je le 1500 takšnih usnjenih kap (19.300,00 SIT), za katere je težko reči, ali so nostalgičnega, sodobno tehničnega videza ali zmes obojega. Saj ne, da bi jo nosili na predstavi opere ali baleta, če pa imate slučajno kabriolet, po možnosti boxsterja ali kar 911, utegne priti zelo prav. Za zdravje. S stilom.

Morda res ne bi bilo najprimerneje, da pridete s takšnim skuterjem v obleki in s kravato na sestanek za službo pri kaki konservativni firmi, marsikje drugje pa bi najbrž z zavistjo gledali na vas. Carver scooter ima namreč zadaj obese koles po vzoru Beemvejeve petice, krmiljenje z vsemi tremi kolesi in dve kolutni zavori. In seveda pečat te bavarske avtomobilske znamke. Ali je vreden slabih 700 dolarjev, precenite sami. Je pa nekaj posebnega.

Tehniko ljudstvu! Vrtečega bata sicer ne morete videti, pa tudi v nemških avtomobilih jih že dooolgo ni več, lahko pa si omislite tak obesek za okroglih 7 evrov. Predstavlja bat wanklovega motorja, tistega, ki ga najdete le še v mazdi RX-8. Ampak obesek je iz nostalgične Audijeve kolekcije, saj je bil genialni inženir in izumitelj Felix Wankel Nemec, ki je svoj izum uresničil z znamko NSU, to pa je pred štirimi desetletji požrl koncern Volkswagen.

Če damo (ali sebe) razveseljujete z najnovejšim SLK, morda ne bi bilo napak, da ji (oziroma si) zraven podarite še ustrezna sončna očala (17.000 SIT + DDV) Vse za zaščito! Sonce je nevarno.

Čisto drugače je, če se z leve roke, ki drži volanski obroč, blešči ustrezna ura. Če nimate za Audijevega RS 6, si pač kupite rabljenega A6, mu nataknite velika kolesa ter značke »RS 6«, na roko pa takšno uro za slabih 100 evrov. Krvavo rdeČi merilniki in Švicarska kvarČna tehnika.

Če piše ferrari, najbrž ni stari »286«. Prenosnik s trenutno izredno priljubljeno značko s črnim konjem na rumeni podlagi je sicer znamke acer (uradno se mu reče Ferrari 3200 by Acer), v sebi skriva 64-bitni procesor, 128 MB grafično kartico ATI in DVD-pekač. Brez dvoma boste opaženi. Za skromnih 2000 dolarjev, kolikor stane ...

Jasno, brez golfa ne gre. Mogoče bo za začetek dovolj takšen komplet žogic in ustrezne opreme (12.500 SIT), če pa ste morda celo lastnik jaguarja, ne bi bilo narobe razmisliti še o torbi za palice (54.000 SIT). Ni izključeno, da boste (vi ali pa le vaša oprema) vsaj prvič deležni večje pozornosti kot vaša igra. Kar ni slabo.

Če vas avto pusti na cedilu, se ne jezite, ampak raje zapojte skupaj z jeep karaoke Z case (80 evrov) in veseli, z glasbo v srcu, počakajte na pomoč. Svašta!

Vsi podatki, ki jih potrebujete za Življenje: budilka FAP101 silverstone (čas lahko projicira na steno, za ziher pa vas bo vrgla iz postelje s pravimi zvoki Ferrarijevega dirkalnika, 17.990 SIT), štoparica SL929 hockenheim (17.990 SIT) in vremenska postaja FSW301 modena (44.990 SIT). Oregon Scientific v sodelovanju s Ferrarijem! Distribuira Trion iz Ljubljane.

Ni čisto nujno, da imate land roverja, niti ni nujno, da sploh imate terenca, navsezadnje ste lahko ves svoj čas ujeti v betonsko džunglo, o Camel Trophyju in podobnih avanturah pa bolj ali manj le sanjate ali jih gledate po televiziji. Pa vas nenadoma prime samoohranitveni Čut! In kaj je boljšega od »kompleta za preživetje«?! Iz Landroverjeve kolekcije smo samo za vas izbrskali komplet z lopatko, večopravilnimi kleščami, meglajtko in nožem žago, vse skupaj pospravljeno v torbico iz zelo odpornega materiala. Za samo 78 tisoč tolarjev.

TEKST: Vinko Kernc

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord