11. 6. 2020, 09:15 | Promocijska objava

Rimske terme ponovno odprle vrata v svet sprostitve, kulinarike in termalne vode

promocijski material

Rimske terme, zelena oaza sredi neokrnjene narave, le 15 minut oddaljena od Celja, so ponovno odprle svoja vrata v svet sprostitve, zdravja, kulinaričnega doživetja in oddiha v številnih savnah, medicinskem centru, restavracijah, bazenih, wellness centru in termalnih kopelih.

»Vesel sem za ta korak. Že beležimo obisk, Rimske terme se prebujajo. To me izjemno navdušuje. Tudi tujci nas že kličejo, zato si želim, da bo delovanje čimprej podobno stanju pred epidemijo. Vsi skupaj si želimo, da naša pravljica ponovno v celoti zaživi,« je ob odprtju poudaril Valery Arakelov, direktor Rimskih term. Ob ponovnem odprtju upoštevajo vse zdravstvene smernice, ukrepe in priporočila vlade.

Za še lepši poletni oddih sprejemajo tudi turistične bone, ki bodo družinam prinesle večdnevno bivanje v Rimskem ali Zdraviliškem dvoru. Paket med drugim vključuje kar 5 nočitev z zajtrkom, neomejeno kopanje v termalnem bazenskem kompleksu in posebne popuste v Wellness centru Amalija in Medicinskem centru Valetuda. Otroci do dopolnjenega 6. leta v sobi z dvema odraslima osebama bivajo brezplačno.

Prihajajoči toplejši meseci bodo prinesli poletno animacijo s ''Poskočnim'' Dejanom Krajncem, članom zasedbe Poskočni muzikanti, športni navdušenci pa bodo lahko uživali v različnih aktivnostih v naravi. Z jogo na svežem zraku se lahko obiskovalci naučijo dihalnih tehnik in spoznajo najbolj poživljajoče položaje za celotno telo. Sprehod po ruski stezi ali parku, kjer se nahaja 14 energijskih točk v objemu orjaških sekvoj in ceder, pa blagodejno vpliva tako na telo kot tudi na duha.

V času epidemije koronavirusa, med zaprtjem, so prenovili bazen v medicinskem centru, centralni bazen, okolico zunanjih savn in A la Carte restavracijo Sofija. Opravili so tudi vsa vzdrževalna dela, prebelili večji del hotela s kavarno in nadstandardno dodatno opremili suite.  

Rimske terme se nahajajo v Rimskih toplicah, ki so le 15 minut od Celja. Veljajo za terme, kjer na enem mestu najdemo vse, kar potrebujemo za sprostitev in oddih. Od bogatega wellness programa, do široke ponudbe športnih aktivnosti. V termah ostajajo zvesti domači kulinarični dediščini, ker je kar 70 odstotkov njihovih gostov tujcev, pa pripravljajo tudi internacionalne  jedi. Delujejo v sožitju z lokalnim okoljem, njihovi gosti pa lahko uživajo v lokalnih dobrotah, kot so domač jabolčni sok, domača jabolka, domača skuta, pregreta smetana za domače štruklje, siri in suho-mesnati izdelki (klobase, domače salame). Pohvalijo se lahko tudi z lastnim sodobnim medicinskim centrom Valetuda, ki velja za najboljši rehabilitacijski center za okrevanje po poškodbi ramen. Njihova termalna voda je ena najbolj zdravilnih v Evropi, ki dokazano najbolj pomaga pri zdravljenju gibalnega sistema, degenerativih boleznih hrbtenice in drugih sklepov, revmatičnih obolenjih, stanjih po ortopedskih in travmatoloških operacijah, ginekoloških ter nevroloških boleznih, pljučnih boleznih in boleznih dihal, itd. Več informacij na: http://www.rimske-terme.si.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.