25. 9. 2020, 12:06 | Vir: STA

Rumena majica Tadeja Pogačarja projektu Botrstvo prinesla 47.009 evrov

profimedia

Dobrodelna dražba ob 10. obletnici projekta Botrstvo, ki je potekala na drugem programu Radia Slovenija, Valu 202, je poskrbela za izenačenje rekorda po enkratnem ponujenem znesku. Rumena majica zmagovalca kolesarske dirke po Franciji s podpisom Tadeja Pogačarja je projektu prinesla 47.009 evrov.

Zmagovalec dražbe je bil stari znanec tega projekta, Samo iz podjetja Bauhaus, ki je ponudil 45.000 evrov. Njegov tekmec v finalu dražbe Danilo je dodal 2.009 evrov. 45.000 evrov je izenačenje zneska, ki ga je isti dražitelj pred leti ponudil za smučki skakalnega asa Petra Prevca.

"Tudi tokrat je bil na voljo ekskluziven kos zgodovine slovenskega športa, sredstva pa, tako kot doslej, namenjamo tistim, ki svojih talentov brez podpore ne bi mogli razviti, ki potrebujejo pomoč, da bo njihov talent lahko dobil krila in priložnost, da ga bo sploh kdo lahko prepoznal," je Val 202 ob tem zapisal na svoji spletni strani.

Prva dražba za pomoč otrokom iz projekta Botrstvo je potekala pred šestimi leti. Doslej je bilo na dražbah za športne artikle, ki so jih med drugimi prispevali Anže Kopitar, Peter Prevc, Luka Dončić, Cristiano Ronaldo, Chris Froom in Primož Roglič, zbranih več kot 230.000 evrov.

"Bauhaus je bil med prvimi, ki se je že v štartu vključil v projekt Botrstvo. Otrokom lahko pomaga vsak; če daš vsak mesec 30 evrov, lahko veliko narediš. Rumena majica bo šla v okvir tako kot ostali artikli in bo na ogled najprej na Rudniku v trgovini. Vabljeni vsi, da se z njo fotografirate," je ob tem povedal Samo, ki ima v svoji zbirki iz istega naslova že smučki Petra Prevca, športne copate Luke Dončića z EP 2017 ter rdečo majico Primoža Rogliča iz lanske dirke po Španiji.

Projekt Botrstvo je v desetih letih zbral preko 17 milijonov evrov za pomoč otrokom, 8000 botrov v Sloveniji, ki mesečno svojim varovancem nakazujejo 30 evrov, pa omogoča lažje otroštvo preko 10.000 otrokom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.