Nika Vajnhandl | 12. 3. 2022, 15:39

Znova so se oglasile sirene, med tarčami napadov so lahko tudi pošiljke orožja

Profimedia

Ruski vojaki so vse bližje temu, da napadejo Kijev. Ob tem grozijo, da bodo napadli pošiljke orožja, ki jih Zahod pošilja v Ukrajino.

V nekaterih delih Ukrajine se je tudi sobotno jutro začelo ob zvokih siren in eksplozij. Odjeknile so v krajih Nikolajev, Dnipro in Krivograd. Znova so se sirene oglasile tudi v prestolnici Kijev, ki se ji ruske sile vse bolj približujejo.

Spomnimo ...

Kot smo poročali, je ukrajinski predsednik je nagovoril ruske matere in jih pozval, naj svojih sinov ne pošiljajo v vojno v drugo državo. Ameriški pa je medtem zagotovil, da bodo branili vsak centimeter Natovega ozemlja z vso močjo enotnega in odločnega Nata, a da ne se ne bodo borili v vojni proti Rusiji v Ukrajini. Oglasil se je tudi načelnik generalštaba beloruskih oboroženih sil Viktor Gulevič - vztraja, da se država ne namerava pridružiti ruskim četam.

Ukrajinci bežijo ... 

Iz dneva v dan se povečuje število žrtev, iz države pa je doslej zbežalo že skoraj 2,6 milijona ljudi, največ se jih še vedno usmerja na Poljsko, kjer jih je že skoraj 1,6 milijona, poroča 24ur. Sledijo še Madžarska, Slovaška, Moldavija in Romunija. Nekaj se jih je medtem usmerilo še proti Rusiji in Belorusiji.

Rusija opozarja Zahod

Rusi se očitno pripravljajo na napad na Kijev. 25 kilometrov pred središčem Kijeva je namreč močna prisotnost ruskih sil. Vojaški konvoj, ki se je Kijevu približeval s severa, pa je zdaj razpršen, kar lahko nakazuje na to, da skušajo Rusi obkoliti mesto. Ob tem opozarjajo, da lahko legitimne vojaške tarče postanejo tudi pošiljke orožja, ki jih Zahod dobavlja Ukrajini, poroča 24ur.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord