17. 3. 2022, 11:50

Rusija: "Čas je za denacifikacijo!"

Profimedia

Vladimir Putin se je prek ruskega propagandnega medija Pravda lotil še ene države. Obtožuje jih, da Ukrajino obravnavajo kot svojo kolonijo in da kot hijena čakajo, da se okoristijo z njenimi ostanki.

Poljska hoče s predlogom o Natovi mirovni misiji v Ukrajini sprožiti tretjo svetovno vojno, so objavili v članku ruskega propagandnega medija pravda.ru. Poljski očitajo, da Ukrajino obravnava kot kolonijo in čaka, da se kot hijena okoristi z njenimi ostanki. "Čas je za denacifikacijo Poljske," so še zapisali. O denacifikaciji je ruski predsednik Vladimir Putin govoril tudi tik pred napadom na Ukrajino.
 
Janez Janša, ki je skupaj s premierjema Poljske in Češke Mateuszom Morawieckim in Petrom Fialo z vlakom odpotoval v Kijev, se je na članek odzval na Twitterju.

S premierji je bil tudi podpredsednik poljske vlade Jaroslaw Kaczynski, ki meni, da bi morali v Ukrajino napotiti mirovno misijo Nata. Ruski režim je prek članka v Pravdi sporočil, da to razumejo kot izzivanje tretje svetovne vojne. Kot so zapisali, se Poljaki očitno niso ničesar naučili iz zgodovine. Po njihovih besedah bi morala Poljska biti za svoj obstoj hvaležna sovjetskemu diktatorju Josifu Stalinu, "a tega nikakor ne ceni", so zapisali na Siol.net.

Poljsko so Rusi obtožili, da Ukrajino obravnava kot svojo kolonijo in da kot hijena čaka, da se okoristi z njenimi ostanki, zato menijo, da je čas za njeno denacifikacijo, še posebej "ker Poljska sama prosi za to".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord