A. B. | 14. 3. 2022, 21:46

Ruska vplivnica: "Sem šele v prvi fazi žalovanja"

V Rusiji se poslavljajo od družbenega omrežja in sledilcev.

Profimedia

80 milijonov Rusov je bilo soočenih z dejstvom, ki je v mnogih vzbudilo močna čustva. Nekateri se počutijo, kot da izgubljajo sami sebe. 

Ruske oblasti so prepovedale uporabo družbenega omrežja Instagram, zato se je od svojih sledilcev v preteklih dneh poslovilo mnogo ruskih vplivnežev.

Po spletu je zaokrožil videoposnetek ruske lepotne vplivnice, v katerem se obupana in objokana poslavlja od družbenega omrežja in sledilcev. V videoposnetku, ki ga je s sledilci delila v živo na družbenem omrežju Telegram, je povedala: “Ali mislite, da je zame, Instagramovo vplivnico, to le vir zaslužka? Instagram je moje življenje, moja duša. Z njim se zbudim, z njim zaspim, in to že pet let zapored,” je povedala objokana in dodala, da je zaradi prepovedi v “prvi fazi žalovanja”.

V zgodbi pa ni osamljena. Tudi blogerka Nastja Aivliva, ki ima skoraj 19 milijonov sledilcev, je na Instagramu objavila podobo golobice in ob njej zapisala: “Mislim, da bi morala moja družbena omrežja prinašati mir, ne pa deliti ljudi na podlagi stališč, zvestob oblasti ali opoziciji ali česarkoli drugega. V Ukrajini umirajo ljudje, uničujejo se mesta, umirajo naši vojaki, med katerimi je veliko zelo mladih. Poteka državljanska informacijska vojna, v kateri mi, navadni ljudje, preklinjamo, grozimo in se sovražimo.” V nadaljevanju zapisa je vodstvo države pozvala, naj doseže dogovor in konča vojno. “To pravim kot človek sveta, državljan Ruske federacije, domoljub države,” je zaključila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by НАСТЯ ИВЛЕЕВА (@_agentgirl_)

Ruski predsednik je do zdaj že blokiral omrežji Facebook in Twitter, medtem ko WhatsApp, prav tako v lasti podjetja Meta, za zdaj še ostaja dovoljen.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord