13. 12. 2021, 18:35

Ruski predsednik Putin šokiral z razkritjem, kakšno službo je opravljal po razpadu Sovjetske zveze

Profimedia

Ni skrivnost, da je bil Vladimir Putin nekoč KGB agent, a njegova pot do Kremlja ni bila vselej postlana z rožicami. Bili so časi, ko se je Putin moral boriti za svoj vsakdanji kruh. Kaj je počel, je razkril v nedavnem dokumentarnem filmu Russia, Latest History.

V dokumentarnem filmu je Vladimir Putin spregovoril tudi o razpadu Sovjetske zveze, o času, ko se je moral znajti, da je lahko preživel iz dneva v dan. Danes eden najmočnejših ljudi na svetu, po nekaterih ocenah 'težak' kolosalnih 175 milijard evrov, je namreč nekoč - vozil taksi

69-letni ruski predsednik je v dokumentarnem filmu povedal: »Včasih sem moral zaslužiti kaj dodatnega denarja … z avtomobilom, kot zasebni voznik. Ni prijetno govoriti o tem, če sem popolnoma iskren, a na žalost je bilo tako.«

Putin je bil sicer izredno predan Sovjetski zvezi in zgrožen, ko je ta razpadla. Nekoč je razpad Sovjetske zveze označil za "največjo geopolitično katastrofo 20. stoletja." Sovjetska zveza je razpadla leta 1991 in Rusija je takrat postala neodvisna država. Razpadu je sledila intenzivna gospodarska nestabilnost, ki je mnoge pahnila v revščino, ko je Rusija pričela prehajati iz komunizma v kapitalizem.

Kaj več žal ni želel razkriti, je pa to razkritje bilo šokantno tudi za producente, saj ga niso silili, da obelodani ta del svoje preteklosti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord