3. 1. 2020, 13:38 | Vir: STA

S pirotehniko vlomili v paketomat, poškodovali parkomat in povzročili požar skednja

profimedia

Policisti Policijske uprave Koper so v minulih dneh zasegli več petard, obravnavali pa so tudi primera, ko so neznanci s pomočjo pirotehnike v Kopru vlomili v objekt s paketomatom in avtomatoma za napitke in prigrizke oziroma so s pirotehničnim sredstvom v Portorožu poškodovali parkomat.

V sredo ponoči je neznanec na parkirišču pri trgovini na Ankaranski v Kopru prišel do manjšega objekta, v katerem so paketomat, avtomat z napitki, avtomat s prigrizki in avtomat s predplačniškimi telefoni. Storilec je po vsej verjetnosti močnejše pirotehnično sredstvo odvrgel v notranjost avtomatov ter tako razbil izložbeno steklo, iz avtomatov pa si je nato protipravno prilastil večje število paketov s telefoni in prigrizkov. Poškodovan je tudi osebni avtomobil, ki je bil parkiran v neposredni bližini, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

V četrtek pa je neznanec s pirotehničnim sredstvom poškodoval parkomat v Portorožu, vendar iz njega ni pobral denarja. Škode je kljub temu za več kot 5000 evrov.

V prazničnih dneh so koprski policisti zasegli tudi več petard.

Tako so na silvestrovo zvečer na Stjenkovi v Piranu opazili skupino moških, ki je metala petarde. 19-letnemu državljanu Italije so zasegli 50 petard z zažigalno vrvico in 74 petard tipa mini ciciolo, sledi pa mu še globa po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Pirotehniki gre pripisati tudi požar, v katerem je v sredo nekaj minut po polnoči v Naklem pri Divači zagorel skedenj s senom.

Ob požaru je zgorelo leseno ostrešje skednja in del od približno 500 skladiščenih bal. Požar so pogasili sežanski, divaški in senožeški gasilci. Po prvih ugotovitvah je skupina ljudi v bližini praznovala in nazdravljala ter prižgala nekaj petard in ognjemetov. Domnevno bi lahko ena od raket padla na streho objekta, kar je povzročilo požar. Policisti še zbirajo informacije.

Nekaj ur po vstopu v novo leto so se policisti odzvali še na klic občana iz okolice Kopra, da skupina otrok meče petarde na cesto. Vodnika policijske postaje vodnikov službenih psov Koper sta na kraju zalotila 14-letnico, ostali so se razbežali. Pri tem sta policista na kraju zasegla skupno 447 petard različnih znamk. V nadaljevanju bosta poskušala ugotoviti še identiteto ostalih, ki so metali petarde. Zoper mladoletnico bodo zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih podali obdolžilni predlog na koprsko sodišče, so še sporočili s policije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.