28. 8. 2017, 09:58 | Vir: STA

S plaže v Angliji zaradi skrivnostne meglice evakuirali obiskovalce

profimedia
S plaže v Angliji zaradi skrivnostne meglice evakuirali obiskovalce (foto: profimedia)

S plaže na jugovzhodu Anglije so v nedeljo zaradi domnevnega uhajanja kemikalij evakuirali obiskovalce. Zdravniško pomoč je zaradi težav z dihanjem, pekočih oči in bruhanja poiskalo več kot 100 ljudi.

Obiskovalce so s plaže Birling Gap evakuirali, ko se je tam nenadoma sredi vročega in jasnega dneva pojavila skrivnostna meglica, zaradi katere so imeli ljudje težave z dihanjem in pekoče oči.

Policija v Sussexu je sporočila, da preiskava o nastanku kemične meglice poteka, vzroka pa za zdaj še niso našli. Domnevajo, da je prišla z morja, vendar to še ni potrjeno. Ob podobnih pojavih v preteklosti so domnevali, da so kemikalije prišle iz industrijskih obratov v Franciji.

Gasilci in reševalci so sporočili, da po vsej verjetnosti ni šlo za klor. Po navedbah policije so bile posledice meglice sicer neprijetne, vendar niso bile resne.

Policija je prve prijave dobila popoldne s plaže Birling Gap, kjer je zaradi draženje oči in grla tožilo okoli 50 ljudi. Kemični oblak se je nato premikal vzhodno ob obali do Bexhilla, je sporočila policija.

Do večera je zdravniško pomoč poiskalo 133 ljudi, poroča BBC.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.