14. 4. 2021, 21:22 | Vir: STA

S ponedeljkom v osmih regijah odprtje teras lokalov

STA

Od ponedeljka bodo lahko v goriški, gorenjski, obalno-kraški, pomurski, posavski, podravski, koroški in zasavski regiji znova odprte terase in vrtovi gostinskih obratov. To bo možno med 19. do vključno 25. aprilom med 7. in 19. uro, je na Twitterju zapisala vlada.

"Podaljšujemo trenutno veljavne izjeme in v osmih oranžnih regijah odpiramo terase in vrtove gostiln in lokalov med 7. in 19. uro. Gostinci bodo nekoliko lažje zadihali, spet smo korak bližje življenju, kot smo ga vajeni," je na svojem računu na Twitterju zapisal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Pri tem bo treba upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Tako kot ob dosedanjih odprtjih teras bodo morali zaposleni in gostje ves čas nositi maske, razen ko bodo sedeli pri mizi, strežba bo dovoljena za mizami.

Vlada je izjemo in odprtje teras in vrtov dovolila v osmih oranžnih statističnih regijah, medtem ko bodo terase in vrtovi gostinskih obratov v osrednjeslovenski, jugovzhodni, savinjski in primorsko-notranjski prihodnji teden ostali zaprti.

Zaradi ukinitve omejitve nočnega gibanja pa se v vseh regijah osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, dovoli brez časovne omejitve.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je še vedno dovoljeno povsod. Dovoljeno je tudi opravljanje dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom, so spomnili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.