10. 10. 2018, 15:37 | Vir: STA

S traktorjem zaprl pot policiji, ki je preganjala voznika na begu!

Profimedia
Slika je simbolična. (foto: Profimedia)

Slika je simbolična.

Policisti iz Gornje Radgone so v torek okrog 12. ure v Boračevi želeli ustaviti voznika osebnega avtomobila suzuki, ki se na njihove znake ni odzival in je nadaljeval proti Negovi. Pri hiši je zapeljal na dvorišče, kjer se je čez dovozno pot postavil traktor s plugom in policistom, ki so suzukiju sledili, preprečil izvedbo uradne naloge.

Voznik osebnega vozila je s kraja pobegnil. Policisti so kasneje ugotovili, da je sopotnik v suzukiju med vožnjo poklical lastnika avtomobila in ga prosil za nasvet, kako se izogniti policijski kontroli.

Lastnik je svetoval, naj nadaljujeta vožnjo skozi dvorišče njegovega doma, sam pa bo s traktorjem blokiral dostop do dvorišča, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti so 21-letnega voznika osebnega vozila, ki ni imel vozniškega dovoljenja, izsledili in mu zasegli avtomobil, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Lastnika vozila pa bodo kriminalisti kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.