J. B./STA | 15. 1. 2024, 09:06

Nogometaš zabil gol in razbesnel milijone: policija ga je aretirala, vsi govorijo o sporočilu na njegovi roki (FOTO)

Profimedia

Klub ga je po doseženem zadetku odpustil, milijoni ga glasno kritizirajo, aretirala ga je celo policija. Vse to zaradi sporočila na njegovi roki.

Izraelskega nogometnega reprezentanta Sagiva Jehezkela, ki je med tekmo prve lige v Turčiji pokazal sporočilo o vojni med Izraelom in Hamasom, so v nedeljo pozno zvečer aretirali, poročanje več turških medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Pred tem je pravosodni minister države sporočil, da izraelskega nogometaša preiskuje zaradi suma "spodbujanja sovraštva".

Njegov klub Antalyaspor, ki je nedolgo tega pokazal zanimanje za prestop slovenskega reprezentančnega vezista Mihe Zajca iz vrst istanbulskega velikana Fenerbahčeja, ga je zaradi incidenta že odpustil in ga obtožil, da je "deloval v nasprotju z vrednotami turške države".

Osemindvajsetletni Jehezkel, ki je osemkrat nastopil za izraelsko zbrano vrsto, se je zadetka proti Trabzonsporju razveselil tako, da je pokazal na sporočilo, napisano na povoju na levem zapestju: "100 dni. 07/10". To naj bi se nanašalo na 100 dni vojne med Izraelom in Hamasom.

Profimedia

Tudi turška nogometna zveza (TFF) je ob tem obsodila "popolnoma nesprejemljivo dejanje nogometaša" in dodala, da je odločitev kluba, da igralca izključi iz svoje ekipe, ustrezna.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord