4. 6. 2010, 14:12 | Vir: Playboy

Salonsko razvajanje

Ivana Krešić in arhiv restavracije Salon

Obiskali smo nedavno odprto restavracijo Salon na Trubarjevi cesti v Ljubljani, ki poleg zanimivega interjerja ponuja predvsem nekaj več. Salon je pač prostor s konceptom, ki kar kliče po razvajanju vseh čutov in predajanju sproščenemu vzdušju ter prijetni glasbi. Zanimiva ponudba pijač, predvsem koktajlov, odlična vinska karta in izjemna kulinarična zasnova dajejo slutiti, da je uspeh Salona zagotovljen.

Zanimiv koncept lounge bara in visoke kulinarike v restavraciji Salon je zagotovo dobrodošel v hedonistični ponudbi Ljubljane. Dve jedilnici ter lounge bar in letni vrt dajejo vtis modernega in hkrati prijetnega prostora, kjer lahko gostje uživajo tako ob kavi, čajih, koktajlih in toplih prigrizkih kot tudi v vrhunski kulinarični ponudbi, za katero skrbi vodja kuhinje Tadej Kržišnik.

Šef je svoje znanje in izkušnje pridobil pri svetovno znanih japonskih kulinaričnih mojstrih in v italijanski restavraciji z Michelinovimi zvezdicami. Izbrane koktajle lahko naročite tudi h glavni jedi in z veseljem vam bodo svetovali pri pravi odločitvi, za kar bo poskrbel najboljši slovenski barman v atraktivnem mešanju koktajlov Aleš Prestor, ki restavracijo tudi vodi.

Interjer sicer malo spominja na klub, vendar je počutje prijetno, skoraj intimno, hkrati pa dovolj sproščeno. Tudi barvitim slikam na stenah je bilo namenjeno dovolj pozornosti, saj prostor naredijo še bolj zanimiv in všečen. Ob večerih vas bo razveseljeval didžej s house ritmi in ob buteljki odličnega vina ali koktajla boste lahko hitro naredili dober vtis na spremljevalko. Playboyeva ekipa se bo v ta prostor zagotovo še vrnila.

Gojko Zrimšek

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.