18. 11. 2022, 13:37 | Promocijska objava

Samsung za inovacije prejel kar 46 nagrad CES® 2023 Innovation Award

promocijska fotografija

Vodilno podjetje na področju tehnologije še naprej ostaja zavezano zagotavljanju brezhibno povezanih in prilagojenih izkušenj za uporabnike po vsem svetu ter trajnostnemu razvoju.

Samsung Electronics je v tem tednu sporočil, da je kar 46 novih izdelkov in storitev podjetja prejelo priznanje CES® 2023 Innovation Award. Med nagradami so kar tri najvišja priznanja združenja Consumer Technology Association (CTA)® za najboljše inovacije. Letni program združenja nagrajuje izjemne oblikovalske in inženirske dosežke v različnih kategorijah izdelkov potrošniške tehnologije. 

Samsung je bil nagrajen v več kategorijah, kar potrjuje, da podjetje še naprej zagotavlja brezhibno povezano in prilagodljivo izkušnjo za uporabnike po vsem svetu ter ob tem prispeva k boljši ozaveščenosti na področju ohranjanja okolja. Samsung postavlja trajnost v središče vsega kar počne in na ta način spodbuja uporabnike, da se mu pridružijo pri ustvarjanju vsakodnevnih sprememb na tem področju. Podjetje je v zadnjem času uresničilo več drznih zamisli vključno z naložbami v trajnostne materiale, večjo energetsko učinkovitostjo izdelkov in odgovornim recikliranjem ter obnovljenimi in popravljivimi napravami, hkrati pa zmanjšalo svoj ogljični odtis z uporabo 100-odstotno obnovljive energije v vseh obratih v ZDA, Evropi in na Kitajskem.

Izdelki podjetja so prejeli nagrade za inovacije v kategorijah: Digitalno slikanje/fotografija, Mobilne naprave in dodatki, Igre, Digitalno zdravje, Nosljive tehnologije in video zasloni, Komponente in dodatki za domačo AV opremo ter Programska oprema in mobilne aplikacije. Več nagrajenih izdelkov je bilo ustvarjenih z mislijo na varovanje okolja za prihodnje generacije. Pametna telefona Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4 sta denimo izdelana iz zavrženih ribiških mrež, njuna embalaža pa je iz 100-odstotno recikliranega papirja. Podjetje je najpomembnejša priznanja sicer prejelo v kategorijah Računalniška periferna oprema in dodatki, Video zasloni ter Kibernetska varnost in zasebnost.

Nagrade za inovacije sponzorira in podeljuje združenje CTA, gostitelj in organizator najvplivnejšega tehnološkega dogodka na svetu - sejma CES. Naslednji bo potekal med 5. in 8. januarjem 2023 v Las Vegasu v ZDA. Na njem bodo omenjene nagrade tudi podelili.

Izpostavljeni prejemnik priznanja za najboljše inovacije:

Samsung S3B512C Security Chip – Samsung biometrična kartica S3B512C, ki je prejela priznanje za najboljšo inovacijo v kategoriji Kibernetska varnost in zasebnost, na enem čipu združuje senzor prstnih odtisov, varnostni element (SE) in varni procesor (SP) ter izboljšane varnostne funkcije, ki jih omogočata Samsung lastni algoritem za preverjanje pristnosti prstnih odtisov in tehnologija proti ponarejanju. Gre za prvi varnostni čip "vse v enem" v industriji kibernetske varnosti, ki bere biometrične podatke prek senzorja prstnih odtisov, shranjuje in preverja pristnost šifriranih podatkov na način, ki je varen pred nepooblaščenimi posegi, ter varno obdeluje podatke.

Izpostavljeni prejemniki nagrad za inovacije:

Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition – Galaxy Z Flip4 je vrhunski zložljivi pametni telefon za izražanje lastnih želja, saj je opremljen z inovativnimi nadgradnjami fotoaparata, večjo baterijo in ponuja še več možnostmi prilagajanja kot predhodnik. Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition sta bila priznana v kategorijah Digitalno slikanje/fotografija ter Mobilne naprave in dodatki. Oblika telefona Galaxy Z Flip4 omogoča edinstveno funkcionalnost fotoaparata FlexCam, ki omogoča snemanje fotografij in videoposnetkov brez uporabe rok neposredno v priljubljenih aplikacijah za družabna omrežja. Omogoča tudi, da s pomočjo funkcije Quick Shot posnamete fotografijo z naslovnega zaslona, ne da bi telefon sploh odprli. Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition ponuja še možnost prilagajanja z barvami stekla in možnostmi okvirja. Naprava je tako na voljo v 75ih edinstvenih kombinacijah. 

Galaxy Z Fold4 – Galaxy Z Fold4, ki je bil nagrajen v kategorijah Digitalno slikanje/fotografija, Mobilne naprave in dodatki ter Igre, je zaradi svoje vrhunske zmogljivosti, nadgrajene kamere in prelomne zasnove postal sinonim za produktivnost naslednje generacije zložljivih pametnih telefonov. Galaxy Z Fold4 zahvaljujoč 7,6-paličnemu glavnem zaslonu in funkcijam sistema Android 12L zagotavlja izjemne izkušnje za zmogljivo igranje iger in večjo produktivnost. 

Galaxy Watch5, Galaxy Watch5 Pro – Pametni uri Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta bili nagrajeni v kategorijah Digitalno zdravje in Nosljive tehnologije, zaradi naprednega sledenja zdravju, večje vzdržljivosti in možnosti polnjenja. To sta Samsung pametni uri z največ funkcijami doslej. Ura Galaxy Watch5 Pro je zasnovana za pustolovščine in zahtevni življenjski slog. Njene nadgrajene funkcije temeljijo na GPS, največji bateriji v urah Galaxy Watch doselej in obsežnemu zaslonu Super AMOLED, ki je zaščiten z izboljšanim safirnim kristalom. Z revolucionarnim senzorjem BioActive serija Galaxy Watch5 uporabnikom omogoča doslej najpopolnejšo sliko njihovih spoznanj, povezanih z zdravjem.

Samsung Wallet – Samsung Wallet je univerzalna aplikacija, ki jo lahko uporabljate povsod, je bila tokrat nagrajena v kategoriji Programska oprema in mobilne aplikacije. Združuje storitve Samsung Pass, Samsung Pay in druge ter tako uporabnikom Galaxy naprav zagotavlja nov in preprost način, da imajo vse svoje digitalne potrebščine na enem mestu - od bančnih kartic in digitalnih ključev do potovalnih dokumentov, vozniških dovoljenj in študentskih izkaznic. Z integracijo platform, kot sta SmartThings in Samsung Knox, program ponuja varen in izpopolnjen vmesnik ter dostop do pomembnih digitalnih predmetov in informacij z enim samim potegom.

Bespoke AI Laundry – Samsung izdelki za pranje in nego perila so bili nagrajeni, zaradi inovativne zasnove in integriranih tehnologij umetne inteligence. Pralni stroj Bespoke AI™ s funkcijo AI OptiWash™ je prejel priznanje v kategoriji Pametni dom, sušilni stroj Bespoke AI™ s funkcijo AI Optimal Dry pa v kategoriji Gospodinjski aparati. Pralni stroj Bespoke AI™ samodejno prepozna vrste tkanin in stopnjo umazanije ter ustrezno optimizira svojo zmogljivost, medtem ko je mogoče cikle upravljati z aplikacijo SmartThings. Sušilni stroj Bespoke AI™ Dryer s senzorji in algoritmi meri vsebnost vlage v oblačilih ter prilagaja čas in temperaturo sušenja za nemoteno optimizacijo ciklov sušenja. Bespoke AI se odziva na pogoste pralne navade za zelo prilagojeno izkušnjo, pralni stroj pa ima vrsto barvnih izbir.

SmartThings Energy – Samsung aplikacija SmartThings Energy, ki je bila nagrajena v kategoriji Programska oprema in mobilnihe aplikacije, zagotavlja uporabnikom enostavno rešitev za zmanjšanje porabe energije doma. Poleg sledenja porabi energije aplikacija SmartThings Energy ponuja uporabne vpoglede in priporočila, ki temeljijo na napravah, povezanih s platformo in vzorcu uporabe.

Samsung 990 PRO with Heatsink SSD 2TB – Samsung 990 PRO s hladilnikom SSD 2TB je prejemnik nagrade za inovacije v kategoriji Periferne naprave in dodatna oprema za računalnike in je najhitrejši polprevodniški disk PCIe 4.0 (SSD) podjetja z izjemno energetsko učinkovitostjo. Zasnovan je za igralne konzole ali osebne računalnike ter zagotavlja bliskovite hitrosti za hitrejše nalaganje. Kombinacija hladilnika, nikljevega premaza na krmilniku in Samsung sistema Dynamic Thermal Guard povečuje učinke hlajenja in preprečuje poslabšanje zmogljivosti zaradi pregrevanja. Pogon je opremljen tudi z lučkami RGB, ki se ujemajo s slogom katere koli konfiguracije.

Samsung Automotive NVMe BGA SSD 1TB (AM991) – Ta prelomni dosežek zagotavlja najvišjo hitrost zaporednega branja v avtomobilskem pomnilniku ter izjemno veliko zmogljivost delovanja za sisteme AD/ADAS, pilotsko kabino in zabavne sisteme v vozilih. Zaradi tehnologije Samsung V-NAND, lastnega notranjega krmilnika in ekskluzivne zasnove vdelane programske opreme je bil izdelek prepoznan v kategoriji Zabava in varnost v vozilih, poleg tega pa ima najvišjo trajnostno hitrost pisanja v avtomobilski industriji do 1150 MB/s. Varno deluje tudi v najbolj ekstremnih klimatskih razmerah (od -40'C do 105'C).

Samsung 512GB CXL Memory Expander – Samsung modul CXL Memory Expander s kapaciteto 512 GB, ki je prejel priznanje v kategoriji računalniške strojne opreme in komponent, bo prva pomnilniška naprava, ki podpira težko pričakovani vmesnik CXL 2.0 in bo na voljo v obliki EDSFF (E3.S) - še posebej primerna za naslednje generacije visokozmogljivih poslovnih strežnikov in podatkovnih centrov. Ta novi pomnilniški modul je izdelan s krmilnikom CXL, ki temelji na aplikacijsko specifičnem integriranem vezju (ASIC) in uporablja DDR5 DRAM za podporo največje pasovne širine in zmogljivosti ter prvič omogoča pomnilniku, da se z zahtevami po obdelavi velikih količin podatkov in delovnih obremenitev AI/ML poveča nad deset terabajtov.

Samsung 16GB LPDDR5X and 1TB UFS 3.1 Multi-Chip Package – S prvo integracijo 16 GB LPDDR5X DRAM-a, ki temelji na 14 nm tehnologiji in Samsung V-NAND 1 TB UFS (Universal Flash Storage) 3.1 sedme generacije s štirimi celicami (QLC) je ta uMCP velikanski napredek v industriji. Integrirani veččipni paket, ki temelji na UFS in je bil nagrajen v kategoriji vgrajenih tehnologij, usmerja industrijo k večji gostoti, večji hitrosti in nizki porabi pomnilnika za vrhunske pametne telefone in druge vodilne aplikacije IT.

Samsung ISOCELL HP3 CMOS Image Sensor – Samsung ISOCELL HP3 je bil kot najsodobnejši mobilni senzor z optičnim formatom 1/1,4 palca in velikostjo 0,56㎛ piksla za tanjše modele fotoaparatov, nagrajen v kategoriji Digitalno slikanje/fotografija. Ponaša se s tehnologijo najmanjših pik v mobilnih fotoaparatih za večjo priročnost oblikovanja in 200 megapiksli, ki zagotavljajo najbolj podrobne slike, ki so na voljo. Tehnologija Tetra2pixel omogoča, da piksli delujejo v velikosti 1,12㎛ ali 2,24㎛, pri čemer zajamejo več svetlobnih informacij pri šibki svetlobi in posnamejo videoposnetek 8K z minimalno izgubo vidnega polja. Poleg tega lahko ISOCELL HP3 s tehnologijo Super QPD zazna informacije o samodejnem ostrenju vodoravno in navpično.

Samsung W920+RF 6550 Next-gen Enhancement for Wearables – Samsung sistem na čipu (SoC) Exynos W920 in rešitev Exynos RF 6550, ki je bila nagrajena v kategoriji Nosljivih Tehnologij, sta tandem nove generacije, ki nosljivim napravam dodaja novo dimenzijo. Procesor Exynos W920, izdelan na 5nanometrskem (nm) procesnem vozlišču Extreme Ultra-Violet (EUV), vključuje modem LTE in z zmogljivim grafičnim procesorjem in dvojedrnim procesorjem zagotavlja zmogljivost, ki jo zahteva naslednja generacija nosljivih naprav. Spremljajoči čip RF 6550, izdelan na 28 nm postopku, v zasnovo Exynos W920 vključuje povezljivost Wi-Fi, Bluetooth in GNSS z največjo zanesljivostjo.

Omenjeni izdelki in storitve so na voljo samo na nekaterih tržiščih.  

O družbi Samsung Electronics 

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s prodornimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo oblikuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemov LSI sistemov in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.