Uredništvo | 13. 11. 2023, 21:15

Sandi Zajc izločen iz operative gasilskega društva Mengeš, do kakšnega konflikta je prišlo tokrat?

Sami Rahim

Zakaj je herojskega gasilca doletel tako oster ukrep?

Sandi Zajc, herojski gasilec avgustovskih poplav, je bil izločen iz operative gasilskega društva Mengeš, ker na eni od zadnjih intervencij ni upošteval povelja. Ukrep je začasen, in sicer je v veljavi, dokler Gasilska zveza Slovenije ne predlaga ustrezne sankcije. Zajec tako ne bo več smel sodelovati v intervencijah, ostaja pa član PGD Mengeš, poroča N1.

Gasilci so bili pozvani na intervencijo v prometni nesreči, v kateri so bile poškodovane štiri osebe. Intervenciji se je želel priključiti tudi Zajc, vendar mu je vodja enote PGD Mengeš dejal, da imajo dovolj ljudi in naj zapusti vozilo. Zajc je vztrajal, da bo sodeloval pri intervenciji, saj je bolničar. Zaradi nastalega konflikta sta Zajc in vodja enote pristala pri poveljniku, ki je Zajca obvestil, da je s svojim obnašanjem prekršil 47. člen zakona o gasilstvu.

Poveljnik je pojasnil, da je bilo gasilcev, ki so sodelovali pri intervenciji, dovolj, Zajc pa bi moral upoštevati povelje vodje enote. O sankciji in nadaljnih postopkih se bodo pozanimali pri gasilski zvezi, do takrat pa je iz operative suspendiran.

Seja odbora gasilskega društva, kjer bodo razpravljali o deležu donacij in komu pripada, še sledi.