18. 11. 2007, 16:15 | Vir: Playboy

Sanjska Nina v sanjskem mestu

Bor Dobrin
Sanjska Nina v sanjskem mestu (foto: Bor Dobrin)

Bili smo res sanjska ekipa: Playboyev fotograf Jarmo Pohjaniemi, lepa modelka, dva podalpska fotodokumentarista in jaz, deklica za vse.

Priznam, kot tekstopisec nisem imel prav težkega dela, pa sem pomagal. Vsem. Pri vsem. Tudi maskerju, frizerju in TV-snemalcu. Skratka ljudem, ki so vajeni dela s Charlize Theron, Beyonce Knowles ali Puff Daddyjem. In seveda, tu je bila še stilistka, z zanimivejših strani naše revije tudi vam znana Hiromi Oshima. Hiromi pa ni le bogato obdarjeno Playboyevo dekle, je tudi sicer priznana fotomodelka in nekajletna Jarmova spremljevalka!

»Nina Osenar ne privlači samo z videzom. Na njenih fotografijah čutiš energijo, ki jo punca izžareva, in prav to je tisto, kar vse prevečkrat zaman iščemo fotografi. Še tako lepo dekle brez energije ne more biti na fotografiji vrhunsko. To je tisto, kar peščico loči od večine.« Tako Jarmo med brisanjem pošte več deset deklet, ki ga vsak dan zasipavajo s fotografijami in prošnjami za poziranje. Lahko nam verjamete, da je izbira res velika. A Jarmo je opazil Nino. In jo povabil k fotografiranju za eno od posebnih Playboyevih izdaj. Prišli smo v paketu.

Ob koktajlu ali dveh smo zvečer naredili plan dela za snemalni teden. Prve tri dni bomo snemali v studiu, pozneje zunaj, na prostem. Morda ne boste verjeli, a delo v studiu je bilo hudo naporno. Na samem setu sem naštel več kot 30 različnih luči, ki so na Ninino golo kožo blisknile ob vsakem pritisku sprožilca. Scena v obliki terase, scena na stolu, scena v obliki spalnice, postelja … Vse umetno, imitacija, a hkrati izpopolnjeno do zadnje malenkosti.

Milijon posnetkov, milijon različnih poskusov, milijon popravljanj las, milijon korekcij pudra, milijon, milijon na milijon. Za eno samo fotografijo. Ali pa še to ne. Ko je fotograf oznanil, da je delo za tisti dan končano, so samo najbolj vztrajni še našli čas za nakupovanje in žuriranje po Miamiju. No, Nina se ni bila pripravljena odreči čarom večernega šopinga in njeno hotelsko sobo so vztrajno polnile vrečke z napisi priznanih blagovnih znamk. Gucci, Versace … Vsako noč jih je bilo več, ki so prenočevali pri njej.

Da je bilo kljub obilici dela zabavno, je priznala tudi Nina. »Miami je čudovit! Ekipa je nadvse profesi-onalna. Naravnost v užitek mi je bilo delati s takšnim timom in upam, da se bom pod floridsko sonce lahko čim prej vrnila.«

Fotografiranje na peščeni plaži pod palmami in ob morju je bilo že zaradi čudovitega okolja precej lažje in prijetneje kot v studiu. Sveže zaljubljeni parček se je tam ob pogledu na Nino tako razvnel, da sta se najbolj intimnega opravila lotila meni nič, tebi nič kar pred vsemi na plaži. In to brez kančka sramu. Seveda se naš David ni mogel upreti, da ne bi celotnega akta s spektakularnim zaključkom vestno zabeležil skozi objektiv kamere.

Key Biscayne, le streljaj od centra Miamija, se je tiste dni že pripravljal na tradicionalni teniški turnir in vsa mondena soseska, v kateri stanujejo le tisti, ki imajo na računu nekaj dolarskih milijončkov, je bila v pričakovanju največjih svetovnih teniških asov, medtem ko je naša ekipa na plaži razložila svoja dva kombija opreme in sanjsko žensko, ogrnjeno le v tančico, ter ji dodala še lepotca, ki so ga na mesto zločina pripeljali posebej zanjo.

Slišal je na ime hummer H2, njegova predelava pa je bila težka več kot dvakratno vrednost tega kultnega vozila, ki ga ima v garaži vsakdo, kdor čez lužo kaj pomeni. Brembovi dvojni dirkaški zavorni koluti, 28-palčna kromirana platišča, športno podvozje, usnjena notranjost, v imitacijo kače oblečena armatura, unikatna poslikava, pet monitorjev LCD ... Skratka, avto za znoret. Zlasti še, če ga po Miamiju vozi dama, kot je Nina, mimoidoči pozabijo zapreti usta. A o tem kaj več v eni od prihodnjih številk.

Za konec še nekaj statistike: 3 različne fotolokacije. V studiu 3 scene, na plaži 4. 9 članov snemalne ekipe + Nina. 60 posnetih filmov (Jarmo nima najboljšega mnenja o digitalni fotografiji). 2000 fotografij. In na koncu, vsaj za slovenski Playboy, 16 izbranih. Verjemite, bil je težak izbor!

TEKST: Gaber Keržišnik

FOTO: Bor Dobrin, Sean Murdock

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.