14. 2. 2019, 12:20 | Vir: STA

Šarčev poslanec Krajčič zaradi sendviča odstopil s funkcije poslanca

profimedia

Poslanec LMŠ Darij Krajčič je odstopil s funkcije poslanca DZ, so danes za STA potrdili v stranki. Razloge za njegov odstop bodo predstavili na novinarski konferenci ob 10. uri, povezani pa naj bi bili z njegovo tatvino sendviča v trgovini, o kateri je spregovoril na seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo.
 

V stranki so pojasnili, da so njegovo odstopno izjavo prejeli že v sredo in se z njo seznanili. Prav tako je Krajčič že v sredo svojo odstopno izjavo poslal predsedniku DZ Dejanu Židanu.

Kot je na torkovi seji odbora DZ za kmetijstvo povedal Krajčič, se je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič. "Zdaj bom naredil eno samoprijavo," je, kot je razvidno iz magnetograma seje, napovedal. "Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute," je pojasnil in dodal, da ga niso videli oziroma upoštevali. "Kot da sem tam 'luft'," je bil slikovit.

"In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi," je pojasnil.

Kot je razbrati iz videoposnetka seje, so poslanci in drugi udeleženci seje Krajčičevo pripoved pospremili s smehom.

Krajčič je bil na lanskih parlamentarnih volitvah prvič izvoljen v DZ, in sicer v Mozirju v celjski enoti. Pred tem je bil strokovno-raziskovalni sodelavec na Gozdarskem inštitutu Slovenije. Leta 1965 v Murski Soboti rojeni doktor gozdarskih znanosti je v preteklosti deloval kot direktor v zasebnem sektorju in v javnem zavodu. V DZ pa je vodil delo odbora za zadeve Evropske unije, član pa je bil v odborih za infrastrukturo, okolje in prostor ter za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Glede na izide volitev, ki so objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije, naj bi Krajčiča v parlamentu nasledil Nik Prebil, a v stranki tega še niso potrdili.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ