1. 5. 2018, 13:47 | Vir: STA

Schröderja zaradi razmerja z zaročenko doletela tožba njenega bivšega moža!

profimedia

Nekdanjega nemškega kanclerja Gerharda Schröderja je zaradi razmerja z zaročenko Kim So-yeon iz Južne Koreje doletela tožba, ki jo je na sodišču v Seulu vložil nekdanji soprog Kimove. Zahteva 100 milijonov vonov oziroma okoli 77.500 evrov odškodnine zaradi "neznosne duševne bolečine". Kimova je sporočila, da ni pravne podlage za tožbo.

74-letni Schröder in 26 let mlajša južnokorejska prevajalka sta razmerje začela, ko sta bila oba še poročena, trdi nekdanji soprog Kimove. "Toženi je nadaljeval zunajzakonsko razmerje s Kimovo, čeprav je vedel, da je še poročena. S tem je povzročil neznosno duševno bolečino," je moški zapisal v tožbi po poročanju južnokorejske tiskovne agencije Yonhap, ki ni razkrila njegovega imena. "Najin zakon je zato razpadel in toženi mora odgovarjati za to," je še poudaril moški, ki se je s Kimovo ločil novembra lani.

Schröderejva zaročenka je danes sporočila, da ni pravne podlage za finančne zahteve. Ob tem je zatrdila, da z nekdanjim možem že dolgo živita ločeno in da zato njen zaročenec ni odgovoren za razpad zakona, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tudi četrta soproga nekdanjega kanclerja Doris Schröder Kopf je septembra v ločitvenem postopku povedala, da je njun zakon razpadel zaradi moževega razmerja z njegovo prevajalko.

Schröder je januarja, ko je tudi napovedal poroko s Kimovo, te navedbe zanikal. Njegova peta poroka bo jeseni, s soprogo pa bosta živela v Nemčiji.

Nekdanji nemški kancler, ki je vladal med letom 1998 in 2005, je znan po pestrem zasebnem življenju. Poročen je bil že štirikrat, zaradi česar je dobil vzdevek Audi - po avtomobilski znamki, ki ima v logotipu štiri kroge.

Južna Koreja sicer slovi kot zelo konservativna družba, v kateri je bilo zunajzakonsko razmerje vse do leta 2015 kaznivo dejanje. Nekateri zakonci, ki so varali, in njihovi ljubimci so morali celo v zapor. Zdaj takšno razmerje predstavlja podlago za civilno tožbo.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ