4. 6. 2017, 11:55 | Vir: STA

Schwarzenegger Trumpu: "En človek ne more uničiti našega napredka."

profimedia

Ameriški filmski igralec in politik Arnold Schwarzenegger je ogorčen zaradi odločitve predsednika Donalda Trumpa, da ZDA odstopijo od pariškega podnebnega sporazuma.

"En človek ne more uničiti našega napredka. En človek ne more ustaviti naše revolucije čiste energije. En človek ne more iti nazaj v preteklost. To lahko storim samo jaz," je dejal.

"Kot javni uslužbenec, še posebej pa predsednik države, je vaša prva in najpomembnejša dolžnost zaščiti ljudi. Spominjamo se velikih voditeljev. Voditeljev, ki se ne vračajo v preteklost, ampak voditeljev, ki stremijo v prihodnost. Predsednik, prosim, izberite prihodnost," je v odzivu, ki ga je objavil na spletu, povedal Schwarzenegger, znan po svoji vlogi v znanstveno-fantastičnih filmih Terminator.

Ostro tudi drugi zvezdniki!

Schwarzenegger je le eden v vrsti zvezdnikov, ki so se javno izpostavili proti takšni odločitvi Trumpa. "Kakovost življenja na našem planetu je ogrožena zaradi lahkomiselne odločitve predsednika Trumpa za umik ZDA iz pariškega podnebnega sporazuma. Prihodnost tega planeta je zdaj bolj kot kdajkoli ogrožena," je ocenil igralec Leonardo di Caprio.

"Zapomnite si, da bodo vaši otroci, njihovi otroci, prav vsi otroci prisiljeni živeti z rezultati vaše odločitve," je tvitnila glasbenica Katy Perry.

Igralec Ben Stiller je najnovejšo potezo Trumpa označil za "velik korak nazaj", medtem ko bi ZDA "morale voditi svet" v boju proti podnebnim spremembam.

"Trump je pravkar storil zločin zoper človeštvo," je bil še bolj oster režiser Michael Moore.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.