29. 10. 2021, 20:33 | Vir: STA

Schwarzenegger: Vsi, ki trdijo, da boj proti podnebnim spremembam škoduje gospodarstvu, lažejo

profimedia

Nekdanji guverner Kalifornije in igralec Arnold Schwarzenegger je v pogovoru za britanski BBC označil voditelje, ki trdijo, da boj proti podnebnim spremembam škoduje gospodarstvu, za neumne in lažnivce. Prepričan je namreč, da bo zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov pripomoglo h krepitvi globalnega gospodarstva.

"Lažnivci so, neumni so. Ali pa ne vedo, kako naj to naredijo. Mi smo to ugotovili in v bistvu je vse v tem, ali imaš pogum," je zatrdil nekdanji kalifornijski guverner. Kot je pojasnil, gre gospodarski uspeh Kalifornije in ustvarjanje delovnih mest z roko v roki z zmanjšanjem izpustov in krepitvijo zdravja, danes poroča britanski BBC.

Schwarzenegger je kot guverner postal prvak na področju čistega zraka in obnovljivih virov energije, saj je postavil točne cilje za zmanjšanje izpustov. Odkar je zapustil guvernerski stolček pa izkorišča svojo slavo in vpliv, da promovira politiko zmanjševanja toplogrednih plinov, med drugim v okviru svoje okoljske pobude.

Terminator pa ni kritičen le do politikov, ampak tudi do posameznikov, ki ne verjamejo v dobrobit spremembe življenjskega sloga. Zavzel se je za zmanjšanje uporabe mesa.

Kot je pojasnil, je v zadnjih letih zmanjšal vnos mesa za okoli tri četrtine, ampak trdi, da je s tem več pridobil. "Odkar jem več zelenjave in hrane rastlinskega izvora, mi je kardiolog povedal, da se moje arterije ne ožijo več," je povedal. "Torej, kako sem se potem nečemu odrekel? Pridobil sem zdravje, to mi je dalo še dodatni dve leti življenja," je poudaril.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord