26. 3. 2008, 11:37 | Vir: Playboy

Še in še

Družbo, ki se sredi plaže ali ulice predaja poletju z glasbo, ki jo oddaja gigantski prenosni radio, lahko opazujete le še na televizijskih zaslonih. Dvigovanje uteži, no, prenašanje radia in njegovih baterij, ni več modno, saj so na voljo manjše zadevice, ki se prav tako derejo kot velike. Kdo ima torej najmanjšega, to je zdaj vprašanje!

Stilski izziv

Walkmani so že skoraj izumrli, zato je boj med discmani več kot vroč. Ampak kako izbrati takšnega, ki bo izstopal? Pomislite, mar niso najbolj »in« avtomobili, ki se bohotijo s kromom in svetlečimi dodatki? Tu je Sony D-EJ885 z ekstremno baterijo, ki vrti glasbo tudi do 110 ur. Kromirani discman digitalno povečuje glasnost zvoka in je tristo sekund odporen proti tresljajem.

Cena: 52.000 SIT

Mobilno uho

Mobilniki so opremljeni že z vsem mogočim, tudi z radijskim sprejemnikom in s predvajalnikom glasbe. Takšna najnovejša glasbena skrinjica je Nokia 3300. Nanjo lahko datoteke MP3 preprosto prenesete iz osebnega računalnika, pri čemer ste omejeni na pomnilniško kartico MMC (64 MB). Sicer pa ovir ni, dovoljeno je tudi miksanje lastnih večglasnih melodij.

Cena: 107.880 SIT

Lahkoživec

S Sonyjevim D-EJ2000 pri tehtanju svojega telesca dejansko ne boste opazili razlike. Discman tehta komaj 118 gramov (brez baterij), kar ga uvršča med najlažja »glasbila«. K njegovi skromni teži veliko pripomore ohišje iz magnezija. Baterije so s 63 urami delovanja še vedno dovolj vzdržljive, po funkcijah pa je discman precej podoben svojemu bratu D-EJ885.

Cena: 60.000 SIT

Majhno je lepo

Predvajalnik MP3 Creative Nomad Muvo je hkrati vir glasbe in prenosni flash disk v enem. Odlikujeta ga odličen zvok in zelo majhne mere. Ob predajanju glasbenih datotek MP3 in WMA boste lahko celo pozabili, kje ga imate. Kdo ve, kdaj boste potrebovali njegovih 128 MB diska. Nekaj pa je gotovo: ko ga boste potrebovali, vas ne bo spremljala tišina.

Cena: 40.000 SIT

Križanec

Tudi z Archosovim Jukebox FM Recorderjem je nekaj narobe. To so tri naprave v eni, med njimi pa je najbolj zanimiva tista za snemanje. Skladbe lahko posnamete kar z radia, pri čemer vam ni treba čakati na začetek in nato štartati kot Mario Chipolini. Snemate lahko že prej, potem pa odvečno preprosto odrežete. Lahko si zavrtite kar tristo ur glasbe! Da na potovanjih ne bo dolgčas.

Cena: 129.900 SIT

Ovitek rama

Lahko tečete v stilu funka, delate trebušnjake po rokovsko ali pa skačete v hip-hop ritmih. S Philipsovo izvedbo in Nike dodatkom boste glasbeno športni kot še nikdar. Če vas moti bingljanje prenosnih predvajalnikov glasbe, potem bosta vaš vrat in pas hvaležna prijatelja Philips Nike Psas 128 MAX-a, ki si ga lahko ovijete kar okoli rame. Predvaja glasbo v formatu MP3 in WMA.

Cena: 62.000 SIT

TEKST: Mitja Reven

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord