15. 3. 2020, 13:18 | Vir: STA

Še sedem okuženih na Hrvaškem, rezultate 38 testov še čakajo

Profimedia

Na Hrvaškem so danes potrdili sedem novih primerov okužbe s koronavirusom. Kot je potrdil minister za zdravje Vili Beroš, se je skupaj tako v državi doslej okužilo 46 ljudi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Pet novih primerov so zabeležili v Osijeku, in sicer gre za širjenje okužbe znotraj družine, dva nova primera pa so zabeležili v Zagrebu, je dejal Beroš na novinarski konferenci štaba civilne zaščite v Zagrebu.

Po zagotovilih hrvaških zdravstvenih oblasti noben od okuženih nima težkih znakov bolezni.

Doslej so na Hrvaškem na okužbo s koronavirusom testirali skupno 724 ljudi, za 38 odvzetih testov še ni rezultatov.

V Istri je trenutno šest okuženih, novoobolelih trenutno ni. Čakajo še na rezultate testiranja ene osebe v samoizolaciji, poroča Glas Istre. Po navedbah Hine ima le eden od okuženih simptome koronavirusa.

Lokalne oblasti v Istri so sicer uvedle nove preventivne ukrepe. Med drugim od danes do 14. aprila ne bodo obratovali gostinski objekti z izjemo tistih, ki pripravljajo hrano za dostavo, in ljudskih kuhinj.

Do 14. aprila bodo zaprti tudi frizerski, kozmetični in drugi podobni saloni. Trgovine - tudi tiste v sklopu bencinskih servisov - bodo lahko odprte le do 18. ure, pri čemer bo lahko v njih hkrati le omejeno število ljudi, med katerimi bo moralo biti najmanj en meter razdalje. Strogi preventivni higienski ukrepi veljajo tudi za ostala podjetja in institucije, ki ostajajo odprte.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.