Uredništvo | 19. 8. 2023, 16:17

Obup mame mladeniča , ki je utonil v Blejskem jezeru: "Ne vem, kako naj živim naprej"

Facebook/Cecilia Shannon/Profimedia/fotomontaža

"Moje srce je raztrgano na koščke," je zapisala potem, ko je prejela grozljivo novico iz Slovenije.

Kot smo poročali, je v Blejskem jezeru utonil 18-letni državljan Irske Sean Shannon. Potapljači so njegovo truplo našli nedaleč od obale, po doslej znanih podatkih policije pa ni šlo za kaznivo dejanje. Blejski policisti še vedno preverjajo okoliščine, ki so privedle do utopitve, o ugotovitvah bodo obveščali državno tožilstvo, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Potem ko se ji sin ni oglasil s potovanja, na katerem je bil sam, je Seanova mama Cecilia Shannon na Facebooku objavila srce parajočo prošnjo za kakršno koli informacijo o v Sloveniji izginulem sinu. Nekaj ur kasneje pa je žal s prijatelji in znanci delila tragično vest o njegovi smrti. "Moje srce je raztrgano na milijone koščkov. Tako zelo te imam rada, Sean. Spet te moram izpustiti, ne vem, kako naj nadaljujem brez tebe, si moj ponos in veselje. Počivaj v miru," so bile besede od bolečine skrušene mame.

Mladi Sean je bil tudi zelo obetaven pianist, ki je študiral glasbo in klavir na prestižni Kraljevi irski glasbeni akademiji v Dublinu.

"Kdor ga je spoznal, ve, da ga je bila sama dobrota. Vplival je na življenja mnogih, pozitivno, in hvaležna sem za ves čas, ki sva ga preživela skupaj," je bil le eden od mnogih komentarjev pod objavo.

Policiste so o pogrešanem 18-letniku obvestili v petek nekaj pred 17. uro. Takoj je stekla iskalna akcija na območju Blejskega jezera, v kateri so poleg policistov sodelovali še gasilci PGD Bled, potapljači podvodne reševalne službe RS-reševalne postaje Bled in policijski helikopter, so zapisali na kranjski policijski upravi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol