22. 2. 2019, 19:35 | Vir: STA

Sestra v Trboveljski bolnišnici in zdravnica v Izoli ena in ista oseba, poročajo mediji!

Nebojša Tejić/STA

Medicinska sestra, za katero so v bolnišnici Trbovlje ugotovili, da ima ponarejeno diplomo, je ista oseba, ki se je v izolski bolnišnici lažno predstavljala za zdravnico, poročajo mediji.

Javnost je v teh dneh najprej razburilo razkritje, da je v Splošni bolnišnici Izola pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. Njen mentor je opazil, da ima pomanjkljivo znanje, in obvestil zdravniško zbornico. Policija o zadevi zdaj vodi predkazenski postopek.

V Splošni bolnišnici Trbovlje pa so po drugi strani potrdili, da so januarja letos odkrili medicinsko sestro s ponarejeno diplomo. Med pregledom so odkrili, da se žig z diplome kar izbriše in da taka listina ne more biti pristna. Ugotovili so, da je bila diploma ponarejena in da ženska nikoli ni končala študija.

O tem so takoj obvestili policijo in tudi zbornico zdravstvene in babiške nege, ki vodi register diplom in šolanj, ko gre za medicinske sestre. Tam so povedali, ne le da nimajo dokumenta o diplomi te medicinske sestre, niti nimajo podatkov, da bi dosegla vsaj srednjo zdravstveno izobrazbo.

Izkazalo se je, da gre pri primerih v Izoli in Trbovljah za isto osebo, je danes poročalo več medijev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.