22. 9. 2017, 09:18 | Vir: STA

Nevarne besedne vojne: Severna Koreja bo razmislila o najhujših protiukrepih proti ZDA!

profimedia

Besedna vojna med ZDA in Severno Korejo se zaostruje.

Severnokorejski Kim Jong-un je tako napovedal, da bo Pjongjang razmislil o najhujših protiukrepih proti ZDA doslej. Ameriškega predsednika ZDA je označil za dementnega starca. Severnokorejski zunanji minister Ri Yong-ho pa je zagrozil z novim jedrskih poskusom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kim Jong-un, ki se je odzval na nedaven Trumpov govor v New Yorku, v katerem je ta Severni Koreji zagrozil s "totalnim uničenjem", je še dejal, da so Trumpove izjave "najhujša oblika vojne napovedi v zgodovini". Dodal je, da je prav govor predsednika ZDA pred Generalno skupščino Združenih narodov dokaz, da je severnokorejski jedrski program "prava pot".

Gre za redek osebni napad severnokorejskega voditelja le nekaj ur potem, ko je Washington napovedal ostrejše sankcije proti Severni Koreji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je ob robu zasedanja GS ZN napovedal vodja severnokorejske diplomacije, bi lahko pri naslednjem jedrskem poskusu šlo za "najmočnejšo eksplozijo vodikove bombe" v Tihem oceanu. Ob tem je na novinarsko vprašanje, kakšne povračilne ukrepe je imel v mislih Kim Jong-un, dodal, da ne ve in da je odločitev v rokah severnokorejskega voditelja.

Trump spet tvita!

Ameriški predsednik Donald Trump slednjemu seveda ni ostal dolžan. Severnokorejskega voditelja Kim Jong-una opozoril, da ga čaka doslej najtežja preizkušnja. "Kim Jong-un, ki je očitno norec, ki mu je vseeno, ko strada in ubija svoje ljudi, bo na preizkušnji, kot je še ni imel!" je tvitnil.

In svet? Ta je upravičeno zaskrbljen.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.