8. 9. 2017, 10:30 | Vir: STA

Silovit potres v Mehiki in strah pred cunamijem!

profimedia

Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je po krizni seji mehiškega centra za zaščito pred nesrečami sporočil, da je potres v Mehiki doslej po potrjenih podatkih zahteval najmanj 15 smrtnih žrtev. Deset smrtnih žrtev je potres zahteval v zvezni državi Oaxaca, tri v zvezni državi Chiapas in dve v zvezni državi Tabasco.

Žarišče potresa je bilo pred obalo mehiške zvezne države Chiapas na jugu Mehike. Pristojne oblasti so po potresu, ki naj bi imel po zadnjih podatkih magnitudo 8,4, izdale opozorilo pred cunamijem.

Morebiten cunami bi lahko ogrozil obale Mehike, Gvatemale, Salvadorja, Kostarike, Nikaragve, Paname, Hondurasa in Ekvadorja, je posvaril ameriški center za opozarjanje pred cunamijem.

Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je že sklical krizno sejo pristojnih vladnih organov in jim naložil, da morajo spremljati in oceniti razmere ter sprejeti ustrezne ukrepe. Kot je še objavil prek Twitterja, je na poti na sedež mehiške civilne zaščite.

Vodja civilne zaščite Luis Felipe Puente je prebivalce obalnih zveznih držav Oaxaca in Chiapas posvaril pred morskimi valovi, ki bi lahko dosegli 4,2 metra višine.

Tresenje tal so med drugim občutili tudi v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico, od koder poročajo o številnih izpadih oskrbe z električno energijo, ter mehiških zveznih državah Puebla, Veracruz in Guerrero.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.