Ž.A. | 2. 2. 2022, 08:00

Skrivnostna ženska brez spomina in najdena na Krku razkrila: "Bila sem ugrabljena in želeli so me ubiti."

Posnetek zaslona/Twitter: @ferozwala

Se še spomnite skrivnostne ženske, ki so jo našli na Krku in je govorila le angleško? Šokantna zgodba je lani preplavila svetovne medije, zato smo prepričani, da je niste tako zlahka spregledali. Tokrat je iskreno spregovorila za slovaški medij Terajšok in razkrila, kaj se je dogajalo oziroma, česa se sedaj spomni.

"Prišli so okoli polnoči. Spomnim se, da so zvonili, to pa je zadnje, česar se spomnim."

Daniela Adamcova je preživela resnično tragičen dogodek. Ko so jo našli, je bila brez spomina, govorila je le angleško, prav tako pa je čutila le roke.

Naj osvežimo - Daniela je oblikovalka nakita, ki je v preteklosti delovala tudi s slavnimi imeni kot so Brigitte Bardot, Barbara Streisand in igralci iz serije Prijatelji. V mladosti je bila poročena s filmskim producentom in z njim živela v ZDA, nato pa se je po ločitvi vrnila na Slovaško. Tam je iskala službo, vendar pri tem ni imela sreče, zato se je odločila, da gre delo iskat v Španijo.

Priporočamo tudi: Tina Maze odkrito o stiski pred zanositvijo: razkrila tudi, kaj je NAJPREJ storila, ko se je upokojila

V intervjuju je povedala, da je dvignila denar za potovanje in poiskala slovaško agencijo, ki naj bi pomagala pri iskanju dela v tujini. Sicer se Daniela ne spomni, s katero agencijo je bila dogovorjena. Prišel je dan odhoda in čakala je na svoj prevoz: "Prišli so okoli polnoči. Spomnim se, da so zvonili, to pa je zadnje, česar se spomnim." Še bolj zanimivo je to, da se ne spomni niti, kako je prišla do avtomobila, ali je vzela potovalko in koliko ljudi jo je pričakalo.

Potovanje v Španijo se je spremenilo v odmanjen del otoka Krka, kjer se je zbudila paralizirana in prekrita s krvjo

"Zbudila sem se ponoči. Nisem vedela, kje sem in kaj se dogaja. Tam je bila tema. Zelo je bilo hladno, tresla sem se od mraza," se je v intervjuju spominjala Daniela. Prav tako je bila pokrita z odejo, vsa potolčena in premikala je lahko le roke. Ob sebi je imela le sončna očala in plastenko z vodo. Takoj je pričela s klicanjem na pomoč, vendar v angleškem jeziku. Dejala je, da se slovaškega jezika takrat sploh ni spomnila, prav tako tudi tega, kdo je.

"Bila sem ugrabljena. Bojim se, da so me poskušali tudi ubiti."

V bolnišnici so jo kasneje pregledali in ji povedali, da je imela hud pretres možganov in kri v ledvicah, kar pa tudi pojasnjuje, zakaj je imela paralizirane mišice.

Kot pravi v intervjuju, se je kasneje spomnila treh neznanih obrazov"Spomnila sem se, da sem bila na večjem čolnu skupaj z dvema moškima in eno žensko. Odvlekli so me na otok, tam pa me je čakal še en moški." 

Poleg tega se boji, da so jo poskušali tudi ubiti: "Verjetno so mislili, da so me ubili, ker sem bila pokrita z odejo oziroma nekakšno brisačo. Čudno je tudi to, da sem imela na prstih lepilo."

Posledice čuti še danes

Ker slovaški policiji primera ni prijavila in ker ji na Hrvaškem niso odvzeli niti prstnih odtisov, nimajo dokazov za nadaljnje raziskovanje. Sama je dejala, da ji preostane le opozarjanje ljudi, da naj zaupajo verodostojnim in preverjenim agencijam.

Nekaj spomina je dobila nazaj, ko se je vrnila v rodno domovino. Posledice tragičnega dogodka čuti še danes, saj ima neprestane glavobole, težave z želodcem in spanjem. Zaradi zdravstvenih težav ni sposobna delati, zato se preživlja z 120 evri socialne pomoči, s katero ne more pokriti niti stroškov stanovanja.

Preberite tudi: Zdravko Počivalšek: "Ko ne vem, kaj bi, se reševanja problemov lotim na podlagi logike zdrave kmečke pameti"

Vir: siol.net

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord