28. 12. 2020, 12:58 | Vir: STA

Skrivnostni božiček razveseljeval z dragim darilom

Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Skrivnostni in anonimni božiček je več sto Kanadčanov v soseski Edmontona na zahodu države razveselil z boni za 250 dolarjev nakupa v Walmartu. Na vratih jih je presenetila velika vizitka z verzi o upanju in solidarnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
 

"Ko sem se zbudil, sem na vhodu našla to zelo veliko darilno vizitko. Kot kaže, jo je dobila vsa soseska," je na božično jutro na Facebooku objavila prebivalka Edmontona Leigh-Ann MacNaughton in priložila tudi fotografijo pesmice, ki vzbuja upanje, da bo novo leto boljše po vseh tegobah, ki jih je letos prinesla pandemija. "Že celo jutro se jočem," je dodala.

Kot navaja AFP, je ovojnico z Walmartovim bonom za 250 dolarjev prejelo okoli 400 prebivalcev soseske. Vizitka pa je bila podpisana le s "skrivnostni božiček".

Za Elisho Tennant, ki je med pandemijo izgubila službo, je bilo to zelo lepo darilo. "Zelo ganljivo je, da je nekdo naredil to. Da sem dobila to (...) Mislim, to je za cel mesec hrane za nas," je dejala za televizijo CBC.

Televizija je vendarle poskušala najti tega skrivnostnega darovalca in mu pisala na elektronski naslov, ki ga je pustil na vsaki vizitki. "Odločil sem se za to, ker vem, da je imelo zelo veliko ljudi zelo težko leto, jaz pa imam sredstva, da pomagam," je odgovoril na vprašanja CBC. "Upam, da bodo ta darila dala ljudem občutek, da je svet vendarle dober in da je nedaleč pred nami bolj svetla prihodnost," je še dodal skrivnostni dobrodelnež.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord