31. 3. 2020, 09:28

Skupina United Group za pomoč državam v regiji s 3 milijoni dolarjev

Press
Skupina United Group za pomoč državam v regiji s 3 milijoni dolarjev (foto: Press)

Skupina United Group posluje v sedmih državah v regiji in bo v duhu solidarnosti pri borbi z boleznijo COVID-19 podarila medicinsko opremo in denarna sredstva v vrednosti 3 milijonov dolarjev.

Za Slovenijo je skupina naročila 5600 najkakovostnejših kompletov testov za odkrivanje virusa, 7 medicinskih ventilatorjev (kirurških respiratorjev), 150.000 mask, 280 termometrov in 4000 zaščitnih očal, katerih skupna vrednost je 500.000 USD.

Vso opremo je skupina naročila in plačala 15. marca, pri organizaciji dobave, ki se bo začela ta teden, pa je tesno sodelovala z vladami v regiji.

V dneh, ko vsi potrebujemo pogum in podporo, želi skupina United Group pomagati, da skupaj čim prej premagamo eno največjih globalnih zdravstvenih kriz, ter olajšati delo zdravstvenim delavcem in zagotoviti dodatno varnost državljanom.

V Sloveniji United Group posluje s podjetjema Telemach in United Media s televizijskimi programi Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Lov in ribolov iDJ in Cas Medio, agencijo za prodajo oglasnega prostora.

Zaradi epidemije, ki od prebivalcev Slovenije zahteva, da ostanejo doma, je skupina United Group v celotni regiji na svojih platformah odklenila vse televizijske programe, za katere je dobila dovoljenje. Podjetje je namreč prepričano, da trenutne okoliščine zahtevajo solidarnost in da je pomembna vsaka podpora, ki so je deležni prebivalci regije.

Skupina United Group je vodilni ponudnik telekomunikacijskih in medijskih storitev v Jugovzhodni Evropi. Kot del vodilnega mednarodnega naložbenega sklada BC Partners posluje v Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Severni Makedoniji, Bolgariji ter na Hrvaškem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.