8. 3. 2022, 22:48 | Vir: STA

Slovenci so se ponovno izkazali, na dobrodelnem koncertu RTVS na koncu prišli do izjemnega zneska

Posnetek zaslona TV Slovenija

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je nocoj z Rdečim križem Slovenije in Slovensko karitas pripravila dobrodelni koncert za pomoč beguncem iz Ukrajine, ob koncu koncerta pa so se zbrana sredstva povzpela na 447.200 evrov. Telefonski številki za zbiranje sredstev bosta aktivni tudi med ponovitvijo koncerta na 2. programu TVS, ki bo v sredo ob 13. uri.

Na koncertu so nastopila znana imena slovenske glasbe, med njimi Nuša Derenda, Adi Smolar, Nina Pušlar, Slavko Ivančič in Vlado Kreslin. Ukrajinsko himno pa so zaigrale tri članice Mladinskega simfoničnega orkestra Ukrajine (YsOU), 67 članov jih je v ponedeljek zjutraj prispelo v Ljubljano. Iz Ukrajine in njene okolice so se javili tudi dopisniki RTVS Polona Fijavž, Boštjan Anžin, Karmen Švegl in Barbara Renčof.

Koncert Stopimo skupaj za Ukrajino sta vodila Bernarda Žarn in Igor E. Bergant.

Dogodka se je udeležil tudi ukrajinski veleposlanik Mihajlo Brodovič, ki je dogajanje v Ukrajini označil za "vojni zločin", Sloveniji pa se je zahvalil, da je kljub svoji majhnosti v prvi vrsti pri pomoči Ukrajini.

Ob številnih mednarodnih pozivih h končanju ruskega napada na Ukrajino sta se pobudi prve dame Poljske Agate Kornhauser-Dude ob mednarodnem dnevu žensk pridružili tudi soproga premierja Janeza Janše, Urška Bačovnik Janša, ter prva dama Slovenije Tanja Pečar. Na družbenih omrežjih sta delili svojo fotografijo s pripisanim ključnikom RussianWomenStopTheWar (Rusinje, ustavite vojno), s pobudo pa želijo ženske v Rusiji pozvati, naj se zavzamejo za mir. Bačovnik Janša je tudi pozvala Slovenke, naj se pridružijo pobudi.

Dobrodelni koncert so predvajali na Televiziji Slovenija, Prvem programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radio Maribor in na spletni strani rtvslo.si.

Darujete lahko še naprej

KARITAS
SLOVENSKA KARITAS, Kristanova ulica 11000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: SKUPAJ ZA UKRAJINO
Sklic: SI00 875
Koda namena: CHAR
BIC banke: LJBASI2X

Več o zbiranju pomoči preko Karitasa lahko dobite tukaj.

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE
RDEČI KRIŽ SLOVENIJE, Mirje 19, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 0111 1122 296
SKLIC: SI00 96889
BIC BANKE: SKBASI2X
KODA NAMENA: CHAR

Več o zbiranju pomoči preko Rdečega križa Slovenije lahko dobite tukaj

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel