Uredništvo | 25. 11. 2023, 22:35

Razkrito, zakaj je Slovenec na hrvaški avtocesti poskušal ubiti dva rojaka

Fotografija je simbolična.

Bobo

35-letnik je utrpel hujše telesne poškodbe, 42-letnik pa lažje.

V petek popoldan se je na hrvaški avtocesti A4 zgodil poskus uboja. Zagrebška policijska uprava je sporočila, da je v bližini cestninske postaje Sveta Helena po začetnem verbalnem konfliktu v prometu 39-letni Slovenec z avtomobilom namerno trčil v avtomobil, v katerem sta bila 42-letni in 35-letni Slovenec. Mlajši je pri tem utrpel hujše poškodbe.

Spor na cestninski postaji

Hrvaški portal Index poroča, da se je 39-letnik po verbalnem obračunavanju na cestninski postaji v druga dva Slovenca namerno zaletel. Kot navajajo, ga je zmotila in razjezila njuna predhodna vožnja po avtocesti. Portal se pri tem opira na ugotovitve kriminalistične preiskave.

Profimedia

Policisti so osumljenca priprli, kazensko ovadbo pa podali na pristojno državno tožilstvo. Slovenec je osumljen kaznivega dejanja poskusa umora ter kaznivega dejanja ogrožanja življenja in premoženja s splošno nevarnim dejanjem. 

V avtu ni bil sam

Poleg osumljenca sta bila v njegovem vozilu tudi 23-letna ženska in mladoletnik. Sopotnika sta bila ob trčenju lažje ranjena, pomoč so obema nudili v zagrebškem kliničnem bolniškem centru, še navaja Index.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord