9. 8. 2020, 10:21 | Vir: STA

Slovenija: med 304 sobotnimi testi so potrdili dve okužbi, ena oseba je umrla

profimedia

V soboto so v Sloveniji opravili 304 testiranja in potrdili dve okužbi z novim koronavirusom, umrla je ena oseba s covidom-19, je vlada sporočila prek Twitterja. Bolnišnično obravnavo potrebuje 24 bolnikov s covidom-19, od tega so trije na intenzivni negi. Iz bolnišnic v soboto niso odpustili nobene osebe.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so doslej v Sloveniji potrdili 2249 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 127 bolnikov s covidom-19.

Aktivnih primerov okužb v državi je 167. Število dnevno potrjenih okužb v avgustu ni preseglo 20.

V Novem mestu negativna brisa 

V Domu starejših občanov Novo mesto so po potrjeni okužbi z novim koronavirusom v soboto opravili testiranja še treh sodelavk, ki so bile z okuženo v neposrednem stiku oz. v isti izmeni. Vsi trije testi so bili negativni, je za STA pojasnila direktorica doma Milena Dular.

Okužena sodelavka je delala na oddelku, kjer je 57 stanovalcev. Dogovorjeni so, da bodo vseh 57 testirali v ponedeljek. Za zdaj pa po besedah Dularjeve ne kaže, da bi se kdo od njih počutil slabše oz. nihče nima kakšnih simptomov okužbe.

Takoj po odkriti okužbi so v domu sicer izvedli preventivne ukrepe. 12 delavk, ki so bile z okuženo v stiku, je ostalo doma, oddelek, na katerem je delala, pa so spremenili v sivo cono. Dom je do nadaljnjega zaprt za obiskovalce.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.