6. 4. 2024, 21:19 | Vir: STA

Slovenija poslala 33 ton humanitarne pomoči za prebivalce Gaze

Omrežje X/Ministrstvo za obrambo RS

Pošiljka, ki vsebuje tudi otroško hrano, je že prispela v Jordanijo, od koder jo bodo prepeljali na vojno območje.

Slovenija je odpremila 33 ton humanitarne pomoči za palestinske civiliste, je danes na omrežju X sporočilo obrambno ministrstvo in dodalo, da gre za pomoč v obliki hrane. Prevoz 33 ton pomoči se je izvedel z letalom C-17 v okviru razpoložljivih ur naleta slovenske vojske v okviru zmogljivosti strateškega zračnega transporta," je dopoldne zapisalo ministrstvo.

Nalaganje pomoči na letalo si je ogledal tudi državni sekretar na obrambnem ministrstvu Damir Črnčec. Poleg zahvale vsem donatorjem, je tudi poudaril, da se v Sloveniji zelo dobro zavedamo pomena nudenja humanitarne pomoči ljudem v stiski tako doma kot v tujini.

Slovensko veleposlaništvo v Egiptu, ki je pristojno tudi za Jordanijo, je pozneje na omrežju X javilo, da je pošiljka že prispela v Aman, od koder jo bodo prepeljali prebivalcem Gaze.

Slovenija je sicer pred tem Palestincem v Gazi februarja namenila 10.560 kompletov suhih dnevnih obrokov, 2500 odej in 1000 ležalnih podlog.

Omrežje X/Ministrstvo za obrambo

Paket je vseboval tudi pošiljko palete mleka v prahu, ki jo je zagotovila Slovenska Karitas, ter pošiljko palete otroških plenic in palete otroške hrane, ki jo je priskrbel Rdeči križ Slovenije. Pomoč so tudi takrat z letalom C-17 pripeljali v Jordanijo.

Novo na Metroplay: Mojmir Šiftar o zakulisju MasterChefa, stereotipih in ženi Anji