9. 12. 2022, 12:49 | Vir: STA

20-letni vlomilec iz štajerskih parkomatov ukradel več tisoč evrov

Tina Kosec/Bobo

Pri serijskih vlomih, ki naj bi jih zakrivil, je uporabil eksplozivno sredstvo in povzročil še za 35.000 evrov gmotne škode.

Mariborski policisti na območju Peker obravnavajo vlom v parkomat. Storilci so, da bi prišli do denarja, uporabili eksplozivno sredstvo. Nastala je gmotna škoda v višini okoli 35.000 evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Mariborski policisti so junija prijeli 20-letnega moškega iz Maribora, ki je utemeljeno osumljen, da je od letošnjega aprila večkrat vlomil v poslovne prostore in parkomate na območju Maribora, s čimer je po nestrokovni oceni policije povzročil materialno škodo v višini okoli 50.000 evrov.

Žiga Živulović jr./Bobo

Iz parkomatov večkrat odnesel večje zneske

Iz mariborske policije so aprila poročali o seriji vlomov v parkomate. Med drugim je vlomilec takrat skozi zaklenjena vhodna vrata vlomil v garažno hišo na Prešernovi ulici v Mariboru, od koder je odnesel okoli 1500 evrov gotovine, hkrati pa s svojim dejanjem povzročil za okoli 15.000 evrov materialne škode.

Nekaj dni pozneje je bilo kar dve noči zapored vlomljeno v parkomate na Ljubljanski ulici, iz enega od njih pa je storilec odnesel tisoč evrov gotovine.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord