N. V. | 8. 9. 2022, 16:35

22-letna Vanja Zgonec, ki je preživela napad z nožem: "Tako je moralo biti, da so takšni psihopati zaprti"

Lokalec.si/fotomontaža

Večkrat ji je zastalo srce, komaj je preživela. Spregovorila je o hudih poškodbah in travmah, ki jih je doživela zaradi napadalca.

Lani oktobra je Slovenijo pretresel dogodek, ki se je zgodil v Postojni. Moški je zabodel 22-letno dekle, rešil jo je mimoidoči, med tem ko je na tleh ležala v krvi. Zdaj je spregovorila o tragični izkušnji in dolgotrajnem zdravljenju.

Na sojenju 25-letniku, ki je poskusil umoriti svojo nekdanjo sodelavko, so natančno opisali strašne posledice, ki jih je utrpela. Podatki iz poškodbenega lista, ki je ponazoril brutalnost napada, se ujema z njenim pripovedovanjem za Lokalec.si. Opisuje, da je imela vbodne rane na srcu, vratu, pljučih, jetrih, prsnem košu in trebuhu. Komaj so ji rešili življenje. Med operacijo ji je zastalo srce. Ko so ji reševali jetra, je ponovno doživela srčni zastoj, oživljali so jo celo z defibrilatorjem. Storilec jo je kar osemkrat zabodel, dobila pa je tudi štiri ureznine. 

Lokalec.si

 

Pripoveduje, da so zdravniki za potrebe njene operacije porabili 30 vrečk krvne plazme, vso njeno kri so bili prisiljeni kar trikrat zamenjati.

Podarjeno ji je bilo drugo življenje

"Imela sem veliko srečo, da sem ostala živa. Pomoč od človeka, ki me je rešil, Boga in nebeških sil, ki sem jih spoznala, ko sem umrla. Vrnili so me na svet in mi dali drugo življenje. Jezus mi je rekel, da bom preživela in da bom praznovala drugi rojstni dan. Ko sem se zbudila iz kome, mi je to dalo moč za večno borbo za življenje," je povedala pogumna 22-letnica.

Lokalec.si

Za njo so težki meseci. Od nočnih mor se je nenehno zbujala, prav tako od hudih neprestanih bolečin. "Vse sem se morala naučiti znova. Imela sem veliko voljo do življenja. Danes si vsi želijo avtomobile, hiše in ne vem kaj vse."

"Ne zavedajo se, kakšno bogastvo imajo, da so živi, zdravi, da imajo družino. To je pomembno. Ko si zdrav, lahko narediš vse. Ko si bolan, imaš željo le, da si zdrav."

Lokalec.si

"Nihče nima popolnega življenja, ampak nikoli ne smete gledati črno, na koncu se vse konča dobro. Tako, kot se je končalo z mano. Tako je moralo biti, da so takšni psihopati zaprti," še pove.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol