A. B. | 18. 1. 2023, 10:11

30 slovenskih otrok trepetalo za življenje: Društvo Viljem Julijan jim je zagotovilo ustrezna zdravila

Profimedia

Društvo je brez zadržkov priskočilo na pomoč staršem otrok, ki jim sami niso uspeli zagotoviti življenjsko potrebnih zdravil zaradi težkega bolezenskega stanja. 

"Uspelo nam je! Priskrbeli smo nujno potrebna zdravila za kar 30 slovenskih otrok z epilepsijo," so besede, s katerimi so v Društvu Viljem Julijan sporočili novico o tem, da so pomagali kar 30 otrokom, ki se borijo s težko boleznijo. Epilepsija je namreč težko zdravstveno stanje, njeno neprimerno ali pomanjkljivo zdravljenje lahko privede to življenjskih zapletov in hospitalizacije. 

Čudovita gesta

V društvu so pojasnili, da so se za korak odločili zaradi strahu, da otroci zaradi pomanjkanja zdravil v lekarnah teh ne bodo prejeli. Nakup so organizirali v tujini in na pomoč priskočili otrokom, katerih starši so jih prosili za pomoč. "V to smo vložili veliko energije in truda, zdravila pa smo z Gregorjem Bezenškom šli tudi osebno iskat čez mejo," so zapisali.

"Prošenj je bilo veliko, tako da smo pridobili okrog 40 škatlic zdravil, ki smo jih že razdelili otrokom. Pri tem smo nakup zdravil tudi v celoti krili iz naših sredstev," so dodali. 

Odločili so se nagovoriti tudi pristojne 

"Ker je nedopustno in sramotno, da imamo v Sloveniji pomanjkanje nujno potrebnih zdravil, smo v našem društvu tudi apelirali na pristojne državne institucije, da nemudoma pristopijo k reševanju te problematike in zagotovijo, da se pomanjkanje zdravil v Sloveniji ne bo nikoli več zgodilo," so pojasnili in pozvali, da jih pokličete ali jim pišete, če pomoč potrebujete tudi vi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol