A. B./STA | 21. 11. 2022, 08:35

33-letnemu tekmovalcu Ljubezni po domače ni uspelo: ostal je praznih rok

Facebook/Gašper Hafner

Želel si je, da bi v njem prepoznali osebo, ki se je zmožna kosati z zadolžitvami te vloge, a so mu občani dali jasno vedeti, da na to še ni pripravljen. 

V Škofji Loki se je v boju za županski stolček pomeril tudi 33-letni Gašper Hafner, ki je širši javnosti znan predvsem po sodelovanju v televizijskem resničnostnem šovu Ljubezen po domače. A dosedanjega župana Tineta Radinjo ni uspel premagati. Ta bo namreč funkcijo župana prevzel drugo leto zapored. 

Radinja je na volitvah v prvem krogu dokazal premoč, podprlo ga je 73,80 % volivcev, medtem ko je Hafner prejel 16,62-odstotno podporo. 

Kakšne so bile Hafnerjeve obljube?

V primeru izvolitve je Hafner obljubljal razvoj podeželja v smer pametnih mest, zagotovitev ustrezne infrastrukture za industrijo in obrt ter stanovanjsko gradnjo. Zavzemati si je prizadeval za postavitev novega zdravstvenega centra, celostno obnovo Starološkega gradu za delovanje glasbene šole in popestritev turistično rekreacijske ponudbe z novim bazenom. Prometne zagate bi reševal z novimi kolesarskimi stezami, nadhodom ali podhodom pri nekdanji Nami in povezavo na avtocestni križ.

Kljub temu je po volilnem izidu na Facebooku napisal, da je hvaležen za vse glasove.

 

Radinja meni, da so stopili korake naprej 

42-letni Radinja je v času kampanje izpostavil, da so v preteklih štirih letih kljub težkim preizkušnjam zvišali kakovost življenja v občini. "Prav v vseh njenih delih smo naredili korake naprej. Pokazali smo, da znamo razvijati sodobna znanja, pritegnili smo nove investicije in poskrbeli za ohranjanje kulturne dediščine. Danes je Škofja Loka živahna, prejemnica številnih priznanj in ponuja širne možnosti za vse generacije," je poudaril.

"Hvala za zaupanje. Hvala za potrditev, da smo na pravi poti. Hvala, da ste nam omogočili  sodelovanje tudi v prihodnje. Z ekipo bomo uspešno nadaljevali delo in uresničili zastavljene projekte. Naredili bomo vse, da bo Škofja Loka še naprej občina, kjer je najlepše živeti in delati," je po zmagi na Facebooku zapisal Radinja. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec