A. B. | 28. 8. 2022, 08:22

FOTO: 4-centimetrska toča uničila streho nakupovalnega središča in padala po kupcih

Facebook/Pazzi per il meteo goriziano & storm chasing - PMG/fotomontaža

Neizbežne nevihte, ki so s seboj prinesle močno in kot jajce veliko točo, so povzročile nemalo materialne škode, pri tem pa so mnogo prebivalcev tudi ogrozile. 

Močne nevihte in neurja so se pozno popoldanskih urah razbesnele nad celotno Slovenijo. Kot smo že poročali je pod vrhom Triglava po udaru strele življenje izgubil planinec,zaradi udara strele pa je umrl tudi moški na Slavniku.

Sicer pa se je v soboto po državi razvilo več neurij, zaradi katerih je bilo največ težav na območju Štajerske in deloma Koroške, pa tudi ponekod drugod. V neurju, ki se je razbesnelo na Goriškem pa je prišlo do nesreče, ki je resno ogrozila kupce nakupovalnega središča Mercator. 

Toča uničila streho in padala na kupce

Na Facebooku so "lovilci neviht" z območja Gorice objavili posnetek, s katerega je jasno razvidno, da je bilo zaradi toče poškodovano nakupovalno središče Mercator. Toča in voda sta preplavili trgovino, kupci pa med tem iščejo zavetje. 

Kot so zapisali ob objavi fotografije naj bi šlo za kar 4-centimetre veliko točo, ki je uničila streho in prodrla v prostore trgovine. 

Oglasila se je tudi udeleženka nesreče

V komentarjih objave se je oglasila tudi ena izmed obiskovalk trgovine, ki je bila prav v tistem času v omenjenem trgovskem središču.

"Spodaj v Mercatorju poplava,na vrhu smo imeli pa točo, ki je 'skakala' po trgovini in po glavi," je opisala in ob tem na vprašanja drugih komentatorjev, ali jo je odnesla dobro zapisala, da se je vse dobro izšlo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord