21. 12. 2022, 07:00

4-letna Eva se bori s težko boleznijo: z vašo pomočjo lahko končno shodi

Društvo Viljem Julijan

Eva ima težko redko bolezen, zato ji starši želijo omogočiti posebno operacijo v ZDA, s katero bo imela novo priložnost za lepše življenje.

4-letna Eva iz Maribora ima hudo redko gensko bolezen, hipomielinizacijsko levkodistrofijo tipa 9, ki prizadene možgane. Eva ima zaradi bolezni razvojni zaostanek, a je zelo vesela in radostna punčka, ki neverjetno kljubuje svoji bolezni in s svojo borbenostjo kljub diagnozi napreduje na vseh področjih, začela je celo izgovarjati besede, so zapisali pri Društvu Viljem Julijan.

Društvo Viljem Julijan

Največ težav Evi povzroča hoja, saj kljub velikim naporom zaradi spastičnosti nogic pri svoji starosti ne more samostojno hoditi. Eva si z vsem srcem želi, da bi lahko samostojno hodila. Njena starša sta se zato obrnila na vrhunskega kirurga dr. Parka iz St. Louis Children’s Hospital v ZDA za možnost posebne operacije, ki bi njuni hčerki dala priložnost za novo življenje. Med drugim bi ji omogočila tudi, da bi lahko samostojno hodila.

Društvo Viljem Julijan

Dr. Park je Evi nedavno odobril operacijo, ki jo bo Eva imela že v mesecu aprilu naslednje leto. Operacija je samoplačniška in si je starša ne moreta privoščiti.

Strošek operacije znaša 65.000 evrov, skupaj s stroški poti in tritedenskega bivanja v ZDA ter terapij, ki jih bo Eva potrebovala v letih po operaciji, pa starša za Evo potrebujeta 100.000 evrov.

V Društvu Viljem Julijan so na prošnjo Evinih staršev začeli z zbiralno akcijo za Evo, s katero želijo zbrati sredstva za kritje stroškov operacije v ZDA in vseh ostalih stroškov. Ker bo potrebno operacijo poravnati že do sredine februarja naslednje leto, je potrebno, da sredstva zberejo čim prej.

Za operacijo Eve v ZDA lahko prispevate:
- z SMS donacijo s ključno besedo EVA5 na številko 1919 (in prispevate 5 €)
- nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 1004 8660 136, sklic SI00 007700 in namen "Za Evo".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord