A. B. | 3. 2. 2023, 13:13

Prestrašena mama in vzgojiteljice: 5-letnik je izginil iz vrtca

Profimedia/Facebook/Vrtec Ptuj/fotomontaža

Vzgojiteljica je o njegovem izginotju takoj obvestila mamo. Ta je poklicala policijo z upanjem, da ga najdejo. Vemo, kako se je dogodek razpletel. 

Petletnik naj bi po prvih informacijah v medijih iz vrtca pobegnil in to storil na način, da nihče ni ugotovil, da ga ni. Zgodilo se je v jutranjih urah, po tem, ko so ga starši pripeljali v vrtec, niti vzgojiteljice ali drugi zaposleni niso ugotovili, da je izginil. 

Kako in zakaj je zbežal?

Otrok naj bi neopazno odšel in se napotil v smeri proti mestu. Čeprav naj bi ga vzgojiteljica, ki se je odpravljala v službo, opazila. Sprva je preverila, ali je prišel v vrtec in hitro ugotovila, da je iz njega pobegnil, poroča Večer. 

O izginotju so obvestili mamo, ki je o tem obvestila pristojno policijo. Ta se je takoj lotila iskanja. 

Na srečo se je dogodek srečno razpletel, saj sta otroka na poti ustavila občana in ga pospremila do doma. V pol ure naj bi bil petletnik znova doma pri starših, je za Večer pojasnila Mateja Lobenwein, ravnateljica Vrtca Ptuj. 

Fotografija je simbolična

Fotografija je simbolična

Profimedia

Petletnik je moral skozi troje vrat, da je lahko zapustil območje vrtca. Po navedbah ravnateljice naj bi bil nekdo, ki vhodnih vrat pri odhodu iz poslopja ni dobro zaprl. Vsi vpleteni so prevzeli odgovornost za dejanje, tudi njegovi vgojiteljici. 

Po besedah ravnateljice zdaj preverjajojo potek dogodka, vpeljali so tudi nadzorne sisteme, da se tovrstni dogodki več ne bi ponovili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord