R. K. | 14. 9. 2022, 16:57

70-letnik pri Ajdovščini strmoglavil z jadralnim padalom

Bobo/PU Maribor/fotomontaža

Ponesrečencu je po strmoglavljenju še uspelo na pomoč poklicati prijatelja, ki je o dogodku obvestil reševalce.

Na Ajdovskem se je pri zasilnem pristanku huje poškodoval starejši jadralni padalec, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Šlo naj bi za britanskega državljana.

V bližini ene od stanovanjskih hiš v naselju Lokavec v občini Ajdovščina je v torek z jadralnim padalom zasilno pristal tuji državljan. Po ugotovitvah policije je šlo za 70-letnega državljana Velike Britanije, ki je vzletel na vzletišču za jadralne padalce Lijak in nato letel čez pobočje Čavna do Lokavca. 

Profimedia

Na pomoč poklical prijatelja

Ko je okoli 14.10 ure letel v neposredni bližini zaselka Gorenje v Lokavcu, je zaradi nenadne spremembe smeri vetra izgubil nadzor nad padalom in poskusil zasilno pristati. Na višini približno tri metre od tal se mu je jadralno padalo zaradi vetra zaprlo in je trdo pristal na bližnjem pašniku.

Pri pristanku je utrpel predvidoma hude telesne poškodbe. Na pomoč mu je uspelo poklicati prijatelja, ki je o dogodku obvestil reševalce, so sporočili z goriške policijske uprave. Reševalci NMP ZD Ajdovščina so ponesrečenca na kraju oskrbeli in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

PU Maribor

Policisti so poleg pristojnih pravosodnih organov o dogodku obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ